My Healthy Moment

Avokádovo-batátové brownies

Už si ani nevzpomínám, kdy jsem se naposledy nudila. Musím říct, že bych naopak ještě navíc potřebovala, aby měl den alespoň 48 hodin a já tak stihla úplně všechno, co bych si přála. Ne, že by byly hodiny strávené nad Čihákem a jeho trávicím ústrojím nějakým mým velkým přáním, ale aspoň bych tak třeba měla víc času na vše ostatní a v lednici pak nenacházela zbytky nespotřebovaných oblíbených surovin.
Jako třeba půlky avokáda a batátů.
Upřímně jsem takový ten typ člověka, co věří, že všechno špatné je stejně k něčemu dobré – a tohle je přesně ten případ. Nebýt anatomie a hodin nad ní prosezených, nikdy by nevznikly tyto báječný vláčný avokádovo-batátový brownies! A to je přece výhra!Překvapilo mě, jak moc takové avokádo dokáže nahradit jemnou chuť másla. Vlastně jsem byla naprosto ohromená, když jsem si po prvním soustu připomněla tu máslem a cukrem nadupanou čokoládovou klasiku, a věděla při tom, že jsou naprosto nefalšovaně zdravé a můžu si jich dopřát klidně celý plech! (Což jsem taky udělala:D)Avokádovo-batátový brownies se u mě rozhodně neobjevily naposledy. A věřím, že jakmile je vyzkoušíte i Vy, budete v tom lítat na chlup stejně!
A jak chutnají úplně nejlíp? No přece přelité pěkně čokočoko čokoládovým arašídovým máslem – to je pak teprve pořádné nebíčko!Tak jdeme radši rychle na to, ať si tu anču zase neposlintám!

Suroviny:

100g ovesné mouky
20g čokoládového proteinu
30g mandlové mouky
20g čirokové mouky (lze nahradit mandlovou)
2 lžíce kokosové mouky
3-4 lžíce nepraženého kakaa
1 vejce
½ avokáda
300g syrové batáty
1 větší jablko
skořice, hřebíček
50-100ml vody/mléka
2-3 lžíce rýžového sirupu/medu případně jiného sladidla podle chuti

Postup:

Batáty oloupeme, nakrájíme na menší kousky a uvaříme do měkka. Zhruba ve ¾ vaření k nim přidáme oloupané a na kousky nakrájené jablko, zasypeme skořicí a hřebíčkem a dovaříme. Vodu slijeme a batáty s kousky jablka rozmixujeme tyčovým (nebo klasickým) mixérem.
Vychladlé pyré přendáme do mísy a smícháme s avokádem, vejcem, mlékem a sladidlem.
V jiné míse promícháme všechny sypké ingredience a opatrně je přimícháme k tekuté směsi. Dle potřeby těsto více naředíme a přelijeme do formy vyložené pečícím papírem.
Pečeme při 180 stupních 20-25 minut.

MOHLO BY SE VÁM TAKÉ LÍBIT

5 komentářů

  1. Odpovědět

    Marcela

    Duben 18, 2017

    Dobrý den, recept pěkný. Jsem v některých surovinách začátečník – jakou funkci má ten čokoládový protein a jaký druh si koupit? Díky 🙂

    • Odpovědět

      Alžběta Rohová

      Duben 18, 2017

      Krásný večer:) Protein slouží hlavně k doplnění bílkovin, skvěle se s ním dají navíc osladit různé dezerty namísto rafinovaných cukrů!:) Já používám protein značky MyProtein (čokoláda a vanilka), prodávají se i po malých balení. V žádném z mých receptů ale rozhodně není nutností! Vždy se dá nahradit moukou a trochou sladidla:)

  2. Odpovědět

    Iveta

    Duben 5, 2017

    V jak velké pečící formě peču? 🙂 díky za odpoved 🙂

    • Odpovědět

      Alžběta Rohová

      Duben 7, 2017

      Ahoj!:) podle mého nepřesného pravítka je to něco kolem 15×18cm! 🙂

  3. Odpovědět

    Verča

    Březen 8, 2017

    Myslím, že bych to dokázala spořádat na posezení…celý 😀

OKOMENTOVAT