Banánové vafle

Existuje-li jídlo, které snídám snad ještě více raději než ovesnou kaši, budou to jednoznačně vafle!

Vafle jsou přesně tím typem snídaně, kterou ve svém životě potřebujete, jste-li právě takoví sladcí snídaňoholici jako jsem já!
Chuťově připomínají lívance (mé nejmilejší snídaňové kombo číslo 3!), ale oproti nim mají jednu zcela zásadní výhodu! A tou je jejich easy peasy příprava!
Když si totiž odbydete tu překrásně rychlou asi tříminutovou práci ve stylu: všechny suroviny naházej do mísy a rozmixuj – máte vystaráno.
Vaflovač pak odvede veškerou zbylou práci za Vás, a vy se tak nemusíte potit nad plotnou s obracečkou v ruce a tajně doufat, že se Vám těsto nepřichytí a váš skvostný výtvor půjde odlepit, nepotrhá se a jednoduše bude vypadat tak, jako na všech těch krásných obrázcích z Instagramu.

Vaflových variací mám ve své kuchyni opravdu nespočet. A to jak přes proteinové, čokoládové, tak i s lesním, či jiným ovocem. Protože ale ráda vsázím na klasiku, mám pro Vás jako první vaflový recept právě tyto – moc dobré a moc snadné – vafle banánové!

Tak šup! Pojďme si udělat ta krásná rána ještě krásnějšími!

Suroviny na 1 porci:

½ rozmačkaného banánu
50g ovesné mouky (rozemleté vločky)
100g bílého jogurtu
1 vejce
lžíce medu nebo jiného sladidla
špetka prášku do pečiva
¼ lžičky mleté skořice
trochu mléka/vody na doředění (těsto by nemělo být příliš husté, ale ani úplně tekuté)

Postup:

Všechny ingredience smícháme, tyčovým mixerem dohladka rozmixujeme a opékáme ve vaflovači vytřeným trochou kokosového oleje (nebo jiného tuku) asi 3 minuty.

MOHLO BY SE VÁM TAKÉ LÍBIT

OKOMENTOVAT