BATÁTOVO-MRKVOVÁ POLÉVKA S CHILLI, BRYNZOU A KŘUPAVOU CIZRNOU

Suroviny:
  • 1 lžíce řepkového oleje
  • 1 cibule, nakrájená nadrobno
  • 3 stroužky česneku, nakrájené nadrobno
  • 1 střední batát, nakrájený na kousky
  • 3 velké mrkve, zbavené slupky a nakrájené na kousky
  • sůl a pepř
  • chilli v mlýnku
  • 1l zeleninového vývaru

K podávání:

  • 150g cizrny BILLA Naše Bio
  • lžíce olivového oleje
  • sušený česnek, sůl, mletá paprika
  • brynza
Postup:

V hrnci rozehřejeme olej a za občasného míchání restujeme nadrobno nakrájenou cibuli.
Jakmile cibule zesklovatí, přidáme česnek a restujeme zhruba další dvě minuty.

Přidáme kousky nakrájeného batátu a mrkve, zalijeme zeleninovým vývarem a ochutíme solí, pepřem a trochou chilli.
Polévku přivedeme k varu, teplotu stáhneme na polovinu a vaříme dokud zelenina nezměkne.

Následně polévku rozmixujeme a dle potřeby dochutíme.

V mezičase si připravíme cizrnu. Cizrnu uvaříme dle návodu (případně použijeme konzervovanou), smícháme s olivovým olejem, sušeným česnekem, mletou paprikou a solí a pečeme při 190 stupních asi 20-30 minut.

Polévku podáváme s upečenou cizrnou a brynzou.

YOU MIGHT ALSO LIKE

LEAVE A COMMENT

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..