BROKOLICOVO-HRÁŠKOVÁ POLÉVKA S KŘUPAVOU CIZRNOU

Připraveno ve spolupráci s BILLA CZ

Polévky si v tomto chladném počasí konečně zase užívám.

Ve spolupráci s Billou jsem pro Vás proto tentokrát připravila recept na brokolicovo-hráškovou s kokosovým mlékem a pečenou cizrnou namísto krutonů.

Jak se Vám líbí?🖤

Suroviny:

1 lžíce řepkového oleje
1 cibule, nakrájená nadrobno
1 větší stroužek česneku, nakrájený nadrobno
1 brokolice, rozdělená na růžičky
1 velká brambora, oloupaná a nakrájená na kousky
300g mraženého hrášku
sůl a pepř
250ml kokosového mléka v plechovce (nebo smetany)
1l zeleninového vývaru

Na cizrnu:
150g cizrny BILLA Naše Bio
lžíce olivového oleje
sušený česnek, sůl

Postup:

V hrnci rozehřejeme olej a za občasného míchání restujeme nadrobno nakrájenou cibuli.
Jakmile cibule zesklovatí, přidáme česnek a restujeme zhruba další dvě minuty.

Přidáme kousky nakrájené brambory a hrášek, zalijeme zeleninovým vývarem a ochutíme solí a pepřem.
Polévku přivedeme k varu, teplotu stáhneme na polovinu a vaříme dokud brambory nezměknou.

Přidáme růžičky brokolice a vaříme asi dalších deset minut do změknutí.

Následně polévku rozmixujeme, přidáme kokosové mléko (nebo smetanu) a dle potřeby dochutíme.

V mezičase si připravíme cizrnu. Cizrnu uvaříme dle návodu, smícháme s olivovým olejem, sušeným česnekem a solí a pečeme při 190 stupních asi 20-30 minut.

Polévku ozdobíme trochou kokosového mléka a upečenou cizrnou a podáváme.

YOU MIGHT ALSO LIKE

LEAVE A COMMENT

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..