Brownies z červené řepy

Tak, a je to tady. Od zítřka se ze mě zase oficiálně na pár měsíců stává cosi jako snadbudoucí zubař. Teda ne že bych se na všechnu tu zábavnou anatomii a její malou sestřičku histologii netěšila – to samozřejmě hrozně moc těším (a pláču radostí), ale když prožijete měsíc volna, kdy nepociťujete žádné stresové stavy a vašim jediným trápením je plně nabitá baterie do foťáku, nebo to, jestli se včas přihlásíte na hodinu jógy, zanechá to ve Vás určité pochybnosti o tom, jestli Váš mozek náhodou nezaspal a je připraven plně fungovat. No beze srandy – BUDE MUSET, kamarád. A na oplátku (vím totiž, že to bude velmi těžké) ode mě dostane něco, co má moc moc rád!!
Čoko-koko brownies z červené řepy nachystáno, zabaleno a připraveno potajmu sníst v zadní lavici posluchárny. Juch juch! Tak pojďme na to!

Miluji červenou řepu! A obzvlášť tu zavařenou – od babičky! Mohla bych ji jíst úplně pořád. A proč by taky ne. Řepa patří mezi velmi silné antioxidanty a se svým obrovským množstvím vitamínů by neměla chybět v žádném jídelníčku!
Navíc ta její barva! Ta nádherně červená barva, co Vám dokonale zaprasí všechno, na co se jen očkem podíváte! Ahoj mami:)Pokud Vám (zemitá?) chuť řepy není zrovna dvakrát příjemná, nemusíte hned recept odkládat bokem. Díky kokosové mouce a dokonalé chuti nepraženého kakaa ji ani trochu neucítíte!O tom, jak moc zbožňuji nepražené kakao, jsem se již rozepsala při rozjímání nad fazolovými brownies. Často jste se mě poté ptali, které přesně doma mám – tak abych předešla dalším dotazům: tadá! Nejčokoládovější nepražené kakao od značky Iswari (která mimo jiné tvoří půlku mých kuchtících zásob!).Nebudu se o mé sladké lásce déle rozepisovat, můj volný čas se krátí, to jistě chápete! Takže vše odložte – jdeme na to!

…Myška už stála v řadě. Chytila se pevně kočičky, kočka pejska, pejsek vnučky, vnučka babičky, babička dědečka, dědeček řepy – táhli, tááhli, táááhli – a najednou rup! – řepa byla venku – a připravena na Bettynčiny brownies:)

Suroviny:

250g uvařené, oloupané a rozmixované řepy
50g kokosové mouky
20g čokoládového proteinu (lze nahradit moukou, kakaem a sladidlem)
lžíce mandlové mouky
3 lžíce rozemletých ovesných vloček
2-3 lžíce nepraženého kakaa
půlka rozmačkaného banánu
2 lžíce kokosového oleje
2 vejce
lžička prášku do pečiva
lžička skořice
cca 150ml mléka/vody (kokosová mouka hodně saje!)
med, rýžový sirup, případně jiné sladidlo podle chuti

Postup:

Troubu si předehřejeme na 170 stupňů.
V jedné míse smícháme mouky, vločky, prášek do pečiva, skořici a kakao. V jiné řepové pyré s banánem, vejci, sladidlem a olejem.
Suchou směs opatrně přimícháme k tekuté, podle potřeby naředíme, přelijeme do formy a pečeme 30-40 minut.

MOHLO BY SE VÁM TAKÉ LÍBIT

3 komentáře

  1. Odpovědět

    Jitka

    Listopad 18, 2017

    Moc děkuji za tip, jaké nepražené kakao koupit. Už delší dobu přemýšlím, že ho zkusím sehnat. Snažím se nesladit (cukr ani jiná sladidla), ale u horkého kakaa mi ten cukr chybí, protože klasické kakao je hrozně moc hořké. Snad to s tím nepraženým vyjde lépe… a kdyby ne, udělám Vaše brownies 🙂

  2. Odpovědět

    Bája

    Únor 13, 2017

    Krásný blog, ještě lepší fotky a supr recepty! Jen tak dál, jsi super inspirativní! <3

    • Odpovědět

      Alžběta Rohová

      Únor 13, 2017

      Hrozně moc děkuji!! Takových slov si neuvěřitelně vážím!:)

OKOMENTOVAT