BULGUR S TRESKOU A OMÁČKOU Z KOŘENOVÉ ZELENINY

Připraveno ve spolupráci s BILLA CZ

Poslední dny mám díky škole natolik hektické, že si vydatné teplé obědy vychutnávám prakticky jen o víkendu. O to víc si je ale užívám.

Dnes jsem pro Vás připravila recept kombinující pečenou tresku, krémovou omáčkou z kořenové zeleniny a bulgur.

Z omáčky jsem upřímně nadšená. Doufám, že i Vám bude chutnat tolik jako mně. Jak se Vám recept líbí?🖤

Suroviny na 2 porce:

150g bulguru v suchém stavu
300g tresky
2 lžíce olivového oleje
sůl, pepř (či jiné koření dle chuti)

Na omáčku:
1 lžíce másla
1 cibule, nakrájená nahrubo
1 stroužek česneku, nakrájený nahrubo
1/2 menší bulvy celeru BILLA Česká farma, oloupané a nakrájené na menší kousky
2 větší mrkve, oloupané a nakrájené na menší kousky
1 petržel, oloupaná a nakrájená na menší kousky
1 brambora, oloupaná a nakrájená na menší kousky
3 bobkové listy
2 kuličky nového koření
sůl a pepř
50ml smetany

Postup:

Troubu si předehřejeme na 180°C.
Filety tresky omyjeme a důkladně osušíme.
Potřeme je olivovým olejem, osolíme, opepříme (případně ochutíme jiným, oblíbeným kořením) a dáme na plech vyložený pečicím papírem. Dáme do trouby a pečeme asi 15 minut.

Bulgur uvaříme podle návodu, slijeme a dáme stranou.

V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme nahrubo nakrájenou cibuli a za občasného míchání restujeme zhruba dvě minuty.
Přidáme česnek a restujeme asi další dvě minuty.

Přidáme veškerou nakrájenou zeleninu, necháme ji chvíli opékat a následně podlijeme vodou. Přidáme bobkové listy, kuličky nového koření, sůl a pepř a necháme vařit pod pokličkou do změknutí.

Jakmile je zelenina měkká, slijeme vodu (asi 100-150 ml si uchováme), odebereme bobkové listy a nové koření a veškerou zeleninu rozmixujeme tyčovým mixérem. Během mixování postupně přidáváme odebraných 100-150ml vody, dokud není omáčka krémově jemná.
Přimícháme smetanu, podle chuti dosolíme.

Hotovou omáčku podáváme s bulgurem a treskou.

YOU MIGHT ALSO LIKE

LEAVE A COMMENT

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..