
Jen, co jsem se s Vámi chtěla podělit o další tip na lehký letní oběd, který by Vás v těchto vedrech úplně nepoložil, sluníčko se rozhodlo schovat a rtuť teploměru se opět vrátila k chladnějším hodnotám. No jo. Že mě to ještě vůbec překvapuje.
Ale i tak Vám ho sem moc ráda dám. Alespoň dokud jsou ještě jahody krásně červené a slaďoučké. Teda doufám, že jsou! 😀
Suroviny na 2 porce:
170g bulguru v suchém stavu
červená cibule nakrájená na kostičky
salát polníček
bryndza
hrst čerstvých jahod
hrst vlašských ořechů
2 lžíce olivového oleje
sůl a pepř
Postup:
Bulgur uvaříme podle návodu a necháme vychladnout.
Jahody si nakrájíme na čtvrtiny, bryndzu nakrájíme na drobné kousky a spolu s polníčkem, červenou cibulí a olivovým olejem smícháme s bulgurem.
Vlašské ořechy opečeme na sucho na pánvi, dokud krásně neprovoní a přidáme k salátu.
Podle chuti osolíme, opepříme a podáváme.