
Suroviny na 4 porce:
- hamburgerové housky
- červené zelí, nakrájené nahrubo
- libovolné salátové listy
- mrkev, nastrouhaná nahrubo
- lžíce vinného octa
- trochu medu
- sůl a pepř
na trhané kuřecí maso
- 4 plátky kuřecích prsou
- 100ml sojové omáčky
- 4 lžíce medu
- 3 stroužky česneku, prolisovaného
- 2 lžíce rýžového octa
Postup:
Kuřecí prsa omyjeme a očistíme, dáme do hrnce a přelijeme omáčkou připravenou smícháním sojové omáčky, medu, rýžového octa a česneku.
Vše přivedeme k varu a necháme vařit na mírném ohni cca 15 minut, dokud není maso hotové
Kuřecí prsa poté vidličkou natrháme na kousky a v omáčce důkladně promícháme.
Zelí a mrkev smícháme s vinným octem a podle chuti dochutíme trochou medu, solí a pepřem.
Hamburgerové bulky rozřízneme na polovinu a plníme listy salátu, ochuceným zelím s mrkví a kousky trhaného masa.
