Celozrnný sendvič s pečenou červenou řepou, cibulovým chutney a bryndzou

Sendviče jsou naprosto božská věc. Obzvláště pak v krásných prosluněných dnech, kdy nemáte chuť trávit hromadu času nad plotnou a připravovat teplé jídlo – a že se takových dní blíží opravdu hodně! (Konečně♥)
Jsou rychlé, snadné a zvládne je opravdu každý! A co by ne! Vždyť jen stačí vzít připravené suroviny, naházet je na kus chleba a máte vystaráno! Easy peasy!

Co ale zvolit za suroviny, aby Vám na talíři nepřistál pouze obyčejný obložený chleba se sýrem a šunkou? Nádech výdech, žádný stres!
Přesně na tuto otázku jsem si pro Vás totiž přichystala hned několik snadných odpovědí! A jako úplně první začneme právě touto – pečenou řepou, bryndzou a cibulovým chutney!

Kombinace pečené řepy a bryndzy je srdeční záležitostí mnoha lidí, co znám. A není divu! Nasládlá řepa vykouzlí ve spojení se slaným sýrem pořádnou diskotéku na vašich chuťových pohárcích! Takže jste-li vůči této kombinaci ještě stále trochu skeptičtí, nemusíte mít vůbec žádný strach! Je to dávno osvědčený, přísahám!

Cibulové chutney. Pochoutka, kterou jsem poprvé vyzkoušela při jedné z mých burgerových gastro tour v Olomouci. Skvěle se hodí jak již do zmíněných hambáčů, tak do sendvičů, nebo čistě k dobrému masu. Existuje tisíc způsobů jak si tuto „cibulovou marmeládu“ připravit, já zvolila ten úplně nejjednodušší a nejzákladnější z nich. Sendvič s řepou vyladí k dokonalosti a věřte, nebude to naposledy, co chutney doma připravíte!

Tak jdeme na to!

Suroviny:

Celozrnný chléb
Červená řepa
Smetanový sýr (já zvolila Lučinu)
Bylinková sůl
Rukola
Bryndza

Na cibulové chutney:
1 červená cibule
lžíce másla nebo jiného tuku
lžíce javorového sirupu
sůl a pepř

Postup:

Nejprve si připravíme pečenou červenou řepu. Řepu omyjeme, zlehka očistíme, zabalíme do alobalu a pečeme v troubě předehřáté na 200 °C asi 50-60 minut. Hotovou upečenou řepu poznáme podle toho, že do ní půjde snadno zapíchnout a následně i vytáhnout vidlička. Řepu necháme vychladnout, vybalíme z alobalu, oloupeme a nakrájíme na středně tenká kolečka.

Mezitím co se nám peče řepa, připravíme cibulové chutney. Červenou cibuli oloupeme, nakrájíme na větší kolečka a na másle restujeme v hrnci za stálého míchání, dokud nezměkne a nezesklovatí. Následně ji přelijeme javorovým sirupem, osolíme, opepříme a mícháme, dokud se javorový sirup neodpaří a chutney tak nezhoustne.

Plátek celozrnného chleba potřeme smetanovým sýrem, osolíme bylinkovou solí, poklademe rukolou, cibulovým chutney, plátky červené řepy a zasypeme kousky bryndzy. Přiklopíme druhým plátkem chleba a podáváme.

MOHLO BY SE VÁM TAKÉ LÍBIT

1 Komentář

  1. Odpovědět

    Anonym

    Květen 26, 2018

    sendvič

OKOMENTOVAT