Cizrnové kari s rýží a pečenou dýní

Tento recept mám pro Vás v počítači přichystaný už pěkně dlouhou dobu. Vlastně se ani nebudu koukat kolik měsíců je to přesně, protože bych zcela jistě dostala morální kocovinu, zastyděla se a bůhví, jestli bych ho nakonec v průběhu několika příštích dní vůbec zveřejnila!

Cizrnové kari je opravdu božské. Je to přesně takový ten druh teplé večeře, který by se měl u Vás v kuchyni bezesporu objevit více než jednou!
Kombinace kokosového mléka s krájenými rajčaty a cizrnou je totiž nepopsatelná!

Tak pojďme na to!

Suroviny na 2-3 porce:

1 plechovka krájených rajčat
½ plechovky kokosového mléka
1 plechovka cizrny
1 malá cibule nakrájená na kostičky
1 stroužek česneku – prolisovaný
lžička drceného kmínu
lžička kari
¼ -½ lžičky chilli (záleží jak moc máte rádi pikantní jídlo)
sůl podle chuti
ghí nebo jiný tuk na smažení

k servírování: jasmínová rýže a pečená dýně (volitelné)

Postup:

V hrnci rozpálíme Ghí nebo jiný tuk, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět. Přidáme vylisovaný stroužek česneku a necháme jej chvíli opékat.
Následně přidáme krájená rajčata, kokosové mléko, kmín, chilli a kari a dle chuti osolíme. Chvíli povaříme, přidáme propláchnutou cizrnu, snížíme plamen na střední teplotu a za občasného míchání vaříme asi 20 minut, dokud omáčka více nezhoustne.
Podáváme s jasmínovou rýží a pečenou dýní.*

Pečená dýně:
Dýni omyjeme, očistíme, nakrájíme na menší kousky, zakapeme olivovým olejem, osolíme a opepříme a pečeme v troubě předehřáté na 200°C asi 20 minut.

MOHLO BY SE VÁM TAKÉ LÍBIT

OKOMENTOVAT