ČOKOLÁDOVÉ CUPCAKY

Suroviny na 12 cupcaků:
  • 65ml mléka
  • 90ml javorového sirupu Billa Bio (nebo medu)
  • 50g kakaa
  • 60g celozrnné mouky Billa Bio
  • 20g rozemletých mandlí (mandlové mouky)
  • 60g řeckého jogurtu
  • 3/4 lžičky prášku do pečiva
  • 1/4 lžičky sody
  • lžíce másla, rozpuštěného
  • 1 vejce

Na krém:

  • 250g tvarohu
  • 250g mascarpone
  • 2-3 lžíce javorového sirupu
Postup

Nejprve si připravíme krém:
V míse vyšleháme mascarpone, tvaroh a podle chuti javorový sirup a dáme chladit do lednice.

Troubu předehřejeme na 175 stupňů, připravíme si formičky na muffiny a vyložíme je papírovými košíčky.

V jedné míse smícháme řecký jogurt, javorový sirup, máslo, vejce a mléko, v jiné všechny sypké ingredience.

Sypkou směs po částech přimícháváme k tekuté, důkladně promícháme a hotovým těstem plníme formičky.

Vložíme do trouby a pečeme asi 20 až 25 minut.

Upečené cupcaky necháme vychladnout a ozdobíme krémem.

YOU MIGHT ALSO LIKE

LEAVE A COMMENT

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..