
Suroviny na 12 cupcaků:
- 65ml mléka
- 90ml javorového sirupu Billa Bio (nebo medu)
- 50g kakaa
- 60g celozrnné mouky Billa Bio
- 20g rozemletých mandlí (mandlové mouky)
- 60g řeckého jogurtu
- 3/4 lžičky prášku do pečiva
- 1/4 lžičky sody
- lžíce másla, rozpuštěného
- 1 vejce
Na krém:
- 250g tvarohu
- 250g mascarpone
- 2-3 lžíce javorového sirupu
Postup
Nejprve si připravíme krém:
V míse vyšleháme mascarpone, tvaroh a podle chuti javorový sirup a dáme chladit do lednice.
Troubu předehřejeme na 175 stupňů, připravíme si formičky na muffiny a vyložíme je papírovými košíčky.
V jedné míse smícháme řecký jogurt, javorový sirup, máslo, vejce a mléko, v jiné všechny sypké ingredience.
Sypkou směs po částech přimícháváme k tekuté, důkladně promícháme a hotovým těstem plníme formičky.
Vložíme do trouby a pečeme asi 20 až 25 minut.
Upečené cupcaky necháme vychladnout a ozdobíme krémem.
