DÝŇOVÉ MUFFINY S OŘECHY A ČOKOLÁDOU

Dýňová sezóna je zase zpátky a já si pro Vás během včerejší volné soboty připravila hned dva recepty!

Skvěle se mimo jiné vzájemně doplňují. Jednak jde totiž o hlavní chod a dezert, jednak na oba vystačí pyré jen z jedné dýně!

Dýňové pyré jednoduše připravíte tak, že si dýni (hokkaido) omyjete, očistíte, rozříznete na dvě poloviny, nakrojenou částí položíte na plech vystalný pečicím papírem a při 200° necháte péct, dokud dýně krásně nezměkne. Pak už jen odstraníte slupku a měkkou dýni rozmixujete.

Tak tady máte první z nich. Recept na dýňové muffiny.:)

Suroviny na 12 muffinů:

220g dýňového pyré
3 vrchovaté lžíce bílého jogurtu
2-3 lžíce medu (příp. jiného sladidla)
2 lžíce mléka
1 lžíce rozpuštěného másla (+ trochu na vytření formiček na muffiny)
2 malá vejce
120g celozrnné mouky
50g ovesných vloček
hrst nasekaných oříšků
lžička prášku do pečiva
1,5 lžičky skořice
¼ lžičky mletého zázvoru, mletého muškátového oříšku a mletého hřebíčku
nasekaná kostička vysokoprocentní čokolády

na drobenku:
1 lžíce rozpuštěného másla
1 lžíce medu
1 lžíce strouhaného kokosu
1 lžíce ovesných vloček
1 lžíce špaldové mouky

Postup

Troubu předehřejeme na 170 stupňů, připravíme si formičky na muffiny a jemně je vytřeme trochou másla nebo jiného tuku.
V jedné míse smícháme dýňové pyré, jogurt, med, máslo, vejce a mléko, v jiné všechny sypké ingredience.
Sypkou směs po částech přimícháváme k tekuté, dle potřeby můžeme doředit trochou mléka.
Na závěr opatrně přimícháme kousky čokolády a hotovým těstem plníme formičky.
Smícháme suroviny na drobenku a lehce jí těsto ve formičkách posypeme.
Vložíme do trouby a pečeme asi 30 minut.
Upečené muffiny necháme vychladnout a podáváme.

YOU MIGHT ALSO LIKE

LEAVE A COMMENT

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..