ESPRESSO CHEESECAKE

Cheesecaky patří jednoznačně k mým oblíbeným dezertům.
Ostatně, nejeden z mých přátel by Vám potvrdil, že pokaždé, když dostanu v kavárně chuť na něco sladkého (což se děje upřímně docela často, no shame), pokukuji do vitrínky a zjišťuji jestli nemají v nabídce právě je.

Vzhledem k aktuální situaci, kdy jsou ale kavárny zavřené, jsem se rozhodla si cheesecake konečně také jednou upéct doma. Ve zdravější variantě, s nádechem espressa.

Základ (místo sušenek) tvoří prakticky jen ořechy, vločky a kakao.
Náplň je pak kombinací tvarohu a smetanového sýru.

Slazený javorovým sirupem, zasypané kakaem.

Jak se vám líbí?

Suroviny (na menší formu o průměru 20cm)

Na spodní vrstvu:

Na náplň:

  • 500g tvarohu
  • 150g smetanového sýra
  • 4 lžíce javorového sirupu (nebo medu)
  • 2 vejce
  • 30ml espressa (nebo jiné uvařené silné kávy), vychladlé na pokojovou teplotu
Postup:

Nejprve si připravíme spodní vrstvu. Ořechy a ovesné vločky nahrubo rozmixujeme, smícháme s kakaem, máslem a javorovým sirupem a rukama vypracujeme těsto, které prsty vtlačíme a rozprostřeme na dno dortové formy.

V míse vyšleháme vejce a javorový sirup, přimícháme tvaroh, smetanový sýr a espresso.
Celou směs nalijeme na spodní vrstvu a necháme péct v troubě při 160 stupních asi hodinu.

Po upečení necháme vychladnout, dáme do lednice a necháme uležet alespoň 3 hodiny (ideálně však přes noc).

YOU MIGHT ALSO LIKE

LEAVE A COMMENT

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..