Francouzské toasty nasladko

Znáte ten pocit, když se na Vás valí hrozná spousta povinností, sami nevíte kam dřív skočit, ale stejně radši hezky pomaloučku zalezete zpátky do pelíšku a prokrastinujete co to dá?
Tak přesně tak to mám zrovna teď já. Zkouška z chemie mi sice krásně klepe na dveře, ale já se s úsměvem na tváři a klidem na duši stejně rozhodla pro plán B, a to, že namísto dentálních adheziv, Vám mnohem mnohem! raději sepíšu recept na báječný pečený francouzský toasty na sladko, které mě dnes tak moc zahřály u srdíčka, že jsem jejich vychutnáváním a focením, nějaký hrozně zábavný složení zubních výplní a jejich pojiv skoro vypustila z hlavy!
Je šílený, jak velikou radost Vám může udělat právě jídlo (a co teprve když je ve slevě! Věděli jste například, že mají v Kaufu obrovský slevy na zeleninu a ovoce asi hodinu před zavíračkou? Já třeba ne – a dnes to, svou další chemprokrastinací, všechno vykoupila – jupí)

Francouzský toasty jsem poznala poprvé na dovči v Egyptě. Byly to jednoduchý, vajíčkem a solí obalený lehce oslizlý plátky chleba, který mě stejně tak nějak hrozně unesly a já je mohla snídat skoro každý den.
Tahle (rafinovanýcukr-free) slaďoučká verze je však MNOHEM parádnější a upřímně doufám, že se u Vás ráno na stole objeví hned několikrát!

Základem je celozrnný toastový chleba (kupuji v Lidlu nikde jinde se mi zatím nepodařilo sehnat nějaký s vyšším obsahem celozrnné mouky a lepším složením za takovou lidovou cenu! – Pokud náhodou ale máte nějaký tip, sem sním!), obalený ve směsi s čímkoliv co máte rádi – třeba s hooodně moc skořicí, jako já! O:)
Úplně nejraději ho zapékám v troubě a vychutnávám si tak tu nádhernou vůni, která se line celým bytem. Pokud ale přístup k troubě nemáte, nevadí, dá se jednoduše hodit na pánvičku a hezky z obou stran opéct.

Slaďoučký francouzský toasty jsou perfektní volbou na snídani, nebo třeba jako dezert ke kávičce. Báječný je, že jsou výborné i jen tak samotné – hezky vypečené, nebo s jogurtem, či pořádnou porcí oříškového másla (a že poslední verzi doporučuje 9 z 10 budoucích zubařů, je Vám asi jasné:)))) mňam!)

Chemprokrastinace končí, nalákejte všemožný koky v ústech na požitek, jdeme péct! (a víte, že si možná něco i opravdu pamatuji? uf:D)

Suroviny:

2 plátky celozrnného toastového chleba
1 vejce
50-75 ml mléka
lžička medu/javorového, rýžového nebo jiného sirupu
skořice
rybíz, nebo jiné ovoce

Postup:

Celozrnné toasty důkladně obalíme ve směsi z vejce, mléka, sladidla a skořice (doporučuji nechat pár minut nasáknout), poklademe rybízem a přendáme na pečícím papírem, vyložený plech (doporučuji pečící papír lehce pomastit kokosovým olejem, aby se toustíky během pečení nepřichytily). Pečeme při 180 stupních 20-25 minut do zlatova:)

MOHLO BY SE VÁM TAKÉ LÍBIT

OKOMENTOVAT