GNOCCHI S RICOTTOU A ŠPENÁTEM

Připraveno ve spolupráci s BILLA CZ

Ještě než jsem vyrazila na svou týdenní praxi do jedné z pražských ordinací, stihla jsem pro Vás ve spolupráci s Billou připravit tento jednoduchý a poměrně rychlý recept na gnocchi s listovým špenátem a omáčkou z ricotty.

Gnocchi jsem pro úsporu času koupila již připravené k vaření.
Pokud si ale náhodou budete chtít udělat domácí, doporučuji tento jednoduchý recept, který jsem přidávala před pár měsíci.

Omáčka je hotová za pár minut. Prakticky ji tvoří pouze ricotta a parmezán, takže se nemusíte bát ničeho složitého ani nijak náročného. Ostatně – jak už to tak mé studentské já dělá vesměs pokaždé.

Tak snad Vám budou chutnat tolik jako mně a tomu největšímu soudci – mé mamince! 😄

Suroviny na 3 porce:

500g gnocchi BILLA
1 lžíce řepkového oleje (nebo jiného tuku na smažení)
1 menší cibule nakrájená na kostičky
2 stroužky česneku nakrájené nadrobno
120g listového špenátu
250g ricotty
50g parmezánu
sůl a pepř

Postup:

Gnocchi připravíme podle návodu. Z vody, ve které jsme noky vařili odebereme asi 150 ml a dáme stranou.

Na pánvi rozpálíme lžíci oleje, přidáme cibuli a za stálého míchání opékáme asi dvě minuty. Přidáme česnek a špenát opékáme asi další dvě minuty.

Přidáme ricottu, vodu, ve které jsme vařili noky, parmezán a sůl. Důkladně vše promícháme, dokud omáčka nedosáhne krásně krémové konzistence. Podle potřeby dochutíme solí a pepřem a podáváme s uvařenými noky.

YOU MIGHT ALSO LIKE

LEAVE A COMMENT

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..