Jablečný koláč

Připraveno ve spolupráci s BILLA CZ

Posledních pár dní mi to krásné babí léto, které se za okny ukázalo, zvládly docela nepříjemně pokazit zdravotní problémy. Pobíhat totiž z pohotovosti nebo čekárny u lékařů přímo za pacienty a přednášejícími mých letošních povinných předmětů, nebylo nic moc příjemného. A tak Vám recept na tento výborný a jednoduchý jablečný koláč, přidávám až dnes. Nadopovaná kortikoidy, sluníčkem a konečně chvilkou klidu.

Jablečnými koláčy nikdy nic nepokazíte.
U mě samotné se v kuchyni staly takovou tou milou klasikou, kterou moc ráda peču (obzvlášť pak na podzim 🖤 – zabalená do deky s hrnkem čaje a knížkou! Co víc si přát!) a ještě raději všelijak obměňuji.

Tento recept je sám o sobě ale úplně základní. Nicméně i tak věřím, že Vás nezklame a dokonce snad i osloví.

Tak ať chutná!😊

 

Suroviny

2 velká jablka
130g jablečného pyré
50ml javorového sirupu
50ml mléka
2 vejce
50g najemno rozemletých mandlí (zbavených slupky)
150g celozrnné mouky
1/2 lžičky skořice
lžička prášku do pečiva
1/2 lžičky vanilkového extraktu

Postup

Troubu předehřejeme na 180 stupňů.
V jedné míse smícháme jablečné pyré, javorový sirup, mléko, vanilkový extrakt a vejce a metličkou vyšleháme.
V jiné míse smícháme všechny sypké ingredience a opatrně přimícháme k tekuté směsi.
Hotové těsto přelijeme do formy vyložené pečícím papírem.
Na hrubém struhadle nastrouháme jablka, zlehka posypeme skořicí a poklademe na připravené těsto ve formě.
Pečeme asi 35-40 minut.
Necháme vychladnout, nakrájíme a podáváme.

MOHLO BY SE VÁM TAKÉ LÍBIT

OKOMENTOVAT