JÁHELNÍK S LESNÍM OVOCEM

Recept na tento jáhelník je až neuvěřitelně jednoduchý.

Vešekeré suroviny prakticky jen dáte do mísy a necháte volně zapékat. Žádné vaření jáhel předem není potřeba. V troubě nasáknou mlékem a hezky změknou. Asi proto ho poslední dobou dělám tak často.

Tento je s lesním ovocem. Skvěle se ale kombinuje i s jablky. Na podzim naprosto ideální!

Suroviny na 4 porce:

200g jáhel v suchém stavu
3-4 lžíce medu (příp. jiného sladidla)
400ml mléka
2 vejce
hrst nasekaných oříšků
1,5 lžičky skořice
hrnek lesního ovoce

Postup:

Troubu předehřejeme na 175 stupňů a připravíme si zapékací mísu.

Na dno zapékací mísy dáme propláchnuté jáhly. Jáhly zasypeme skořicí, oříšky a lesním ovocem.

V míse si metličkou vyšleháme vejce, mléko a med a jáhly takto připravenou tekutou směsí zalijeme.

Směs v zapékací míse párkrát promícháme lžící, vložíme do trouby a necháme péct asi hodinu.

Hotový jáhelník necháme vychladnout, nakrájíme a podáváme.

YOU MIGHT ALSO LIKE

  1. Odpovědět

    Míša

    Říjen 24, 2019

    Me jahly nezmekly, koukla jsem na recepty jinde a všude vaří jahly předem. Tak jsem teda smutna, jsou tvrdy ☹️

    • Odpovědět

      Alžběta Rohová

      Listopad 10, 2019

      Opravdu?:( Já už jáhleník dělala několikrát a vždycky se povedl! Tak mě to moc mrzí a přemýšlím v čem by mohl být zakopaný pes! :/ Promíchala jste po zalití tekutou směsí?:)

LEAVE A COMMENT

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..