My Healthy Moment

Kari zeleninová směs s cizrnou, bulgurem a spoustou radosti

Mám pro Vás hned dvě úžasné zprávy! Teda počkat, vlastně tři! Nebo dokonce čtyři! A Víte co, jen hezky čtěte, tohle by s mou pozitivní náladou bylo opravdu na dýl! O:)
Zaprvé: Začalo jaro! Oficiálně už se k nám zase vrátilo a já se tak můžu pyšnit fůrou energie a radosti, kterou mi jarní sluníčko dává a kterou tak ráda sdílím s ostatními! Mé nejoblíbenější období! Bez debat!
Zadruhé: Jsem v knize! Teda vlastně já a mé starší receptíky! Ráda bych se ale o tomto poznatku rozepsala v nějakém budoucím, nejspíš nereceptovém článku (konečně taky:D), neboť tolik euforie, které jsem díky něčemu takovému prožila se nedá sepsat do pár řádků!

Za další: Byla jsem porotou nominována na Foodblog roku v kategorii Objev roku! Ani nevíte, jakou upřímnou radost jsem v tu chvíli prožívala.
Vzpomínám si, jak jsem ještě před několika měsíci vyprávěla Aleškovi, že bych si taknějakasi chtěla založit blog o zdravém jídle a životním stylu a on se zachoval jako ten nejbáječnější muž na světě a vyloženě mě k tomu nahecoval. Nebýt něj, nikdy by nevznikl. (Jsi můj poklad♥)

A hlavně! Nebýt Vás, mých pokusných králíčků, co mi ochutnáváním mých receptů svěřujete Vaši plnou důvěru, Vás, co mi neustále píšete tak nádherné zprávy a posíláte ještě krásnější fotky, dávno už bych to nejspíš kvůli nedostatku času vzdala! A proto Vám chci hrozně moc poděkovat! Vy všichni jste toho nedílnou součástí! A tak se můžete radovat spolu se mnou! A já Vám zase na oplátku slíbím, že Vás v tom tady nenechám a budu Vás hezky pravidelně zásobovat spoustou receptíků (Zkoušky-nezkoušky!!)
A to je vlastně ta další úžasná zpráva. A protože vím, že internet je poslední dobou přemnožen zdravými dezertíky a spousta z Vás už pomalu kolikrát neví, co uvařit k obědu, pokusím se Vám vyhovět především v tomto směru. (HipHipHurá)
A tak tu mám pro Vás hned jeden takový radostný recept, který dnes večer uspokojil mé hladové bříško!
A věřím, že v nejbližší době uspokojí i to Vaše!:)

 

Suroviny na 2 porce:

¼ hlávky bílého zelí
1 větší mrkev
½ červené papriky
1 cibule – nakrájená nadrobno
stroužek česneku
lžička Ghí (případně jiného tuku na smažení)
100g neuvařené cizrny
sůl, kari a chilli koření (případně jiné oblíbené)
volitelné: kousky oloupaných mandlí

Postup:

Cizrnu propláchneme a namočíme alespoň přes noc do vody. Následně scedíme a uvaříme podle návodu. (Doporučuji si část nálevu po uvaření dát bokem.)
Zelí spolu s mrkví nakrouháme a papriku nakrájíme na menší kousky.
Na pánvi rozehřejeme Ghí, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět. Přidáme vylisovaný stroužek česneku, necháme chvíli opékat a zasypeme zelím, mrkví a paprikou.
Po zhruba dvou minutách přidáme cizrnu, zalijeme trochou nálevu (stačí opravdu minimum, aby se nám směs nepřipekla), okořeníme a za stálého míchání vaříme, dokud se tekutina zcela nevypaří.
Podáváme teplé s bulgurem, nebo jinou oblíbenou přílohou.

MOHLO BY SE VÁM TAKÉ LÍBIT

OKOMENTOVAT