Kokosový chlebíček s jahodami

Připraveno ve spolupráci s BILLA CZ

Taky milujete jahody? Konečně už zase pomalu začíná jejich sezóna! 🖤

V rámci nové akce Billa bonus clubu můžete získat za body nasbírané za Váš nákup báječné pečící formy a ani já nedokázala odolat a jednu z nich se rozhodla vyzkoušet právě pro tento recept.
Jsou perfektní! Mají odolný smalt s keramickým povrchem, který stoprocentně zajistí, že se Vám ve formě nic nepřichytí. Mimo to jsou navíc krásné samy o sobě! (přesvědčit se můžete zde)

Jahody a kokos tvoří báječné kombo. Když si navíc ještě hotový chlebíček vyladíte řeckým jogurtem s ovocem, budete mít naprosto skvělou snídani!

Suroviny:

120g řeckého jogurtu
120g jablečného pyré (pyré z jednoho velkého jablka)
2 lžíce (nebo více, pokud máte rádi sladší) javorového sirupu (příp. medu nebo jiné sladidla)
100ml mléka
2 malá vejce
130g celozrnné mouky
80g rozemletých ovesných vloček
20g strouhaného kokosu
hrst nasekaných oříšků
lžička prášku do pečiva
½ lžičky vanilkového extraktu
lžíce rozpuštěného másla
100g jahod + plátky jahod navíc na ozdobu

k servírování:
plátky jahod
borůvky
řecký jogurt
javorový sirup/med

Postup

Troubu předehřejeme na 170 stupňů, připravíme si formu na chlebíček a jemně ji vytřeme trochou másla nebo vyložíme pečícím papírem.
V jedné míse smícháme jogurt, jablečné pyré, javorový sirup, vejce, máslo, mléko a vanilkový extrakt, v jiné všechny sypké ingredience.
Jahody omyjeme, nakrájíme na drobné kousky, opatrně přimícháme k sypké směsi a promícháme tak, aby se všechny kousky v mouce důkladně obalily.
Sypkou směs po částech přimícháváme k tekuté, dle potřeby doředíme mlékem a hotovým těstem naplníme formu. Vrch těsta ozdobíme plátky jahod, vložíme do trouby a pečeme asi hodinu.
Upečený chlebíček necháme vychladnout, nakrájíme a podáváme s řeckým jogurtem a ovocem zakápnutým trochou javorového sirupu.

MOHLO BY SE VÁM TAKÉ LÍBIT

OKOMENTOVAT