KOLÁČ S HRUŠKAMI, SKOŘICÍ A KRÉMEM Z MASCARPONE

Suroviny

Na koláč

  • 190g celozrnné mouky
  • 50g mandlové mouky
  • 2 lžičky mleté skořice
  • 1 ½ lžičky prášku do pečiva
  • ½ lžičky jedlé sody
  • 1/4 lžičky soli
  • 20g rozpuštěného másla
  • 1 velké vejce, pokojové teploty
  • 2 lžíce vanilkového extraktu
  • 120g řeckého jogurtu
  • 120g javorového sirupu
  • 50ml mléka
  • 1 hruška, nakrájená na kostičky

Na krém

Na ozdobu

  • 1 hruška, nakrájená na tenké plátky, opečená na lžičce másla
  • hrst nadrcených ořechů
Postup:

V jedné míse smícháme řecký jogurt, vejce, rozpuštěné máslo, javorový sirup, vanilkový extrakt a mléko.
V druhé míse všechny sypké ingredience s hruškou nakrájenou na kostičky.

Sypkou směs opatrně přimícháme k tekuté a důkladně promícháme.

Takto připravené těsto přelijeme do formy vytřené trochou tuku nebo vyložené pečicím papírem a pečeme při 175°C asi 50 minut až hodinu.

Koláč necháme vychladnout a připravíme si krém:
V míse vyšleháme mascarpone, tvaroh a podle chuti javorový sirup.

Vychladlý koláč potřeme krémem a ozdobíme hruškami (opečenými na lžičce másla) a posypeme oříšky.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

YOU MIGHT ALSO LIKE

LEAVE A COMMENT

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..