KRÉMOVÁ POLENTA S MASOVÝMI KOULEMI V RAJČATOVÉ OMÁČCE

Suroviny (cca na 3 porce)

  • 100g polenty Billa Naše Bio
  • 1 litr vody (nebo zeleninového vývaru)
  • lžíce másla
  • 30g nastrouhaného parmezánu
  • sůl a pepř podle chuti

Na rajčatovou omáčku

  • 1/2 cibule, nakrájená nadrobno
  • 2 stroužky česneku, nakrájené nadrobno
  • 1 plechovka krájených rajčat
  • 1-2 lžíce javorového sirupu (nebo trochu třtinového cukru) Billa Naše Bio
  • lžička sušeného oregana
  • sůl a pepř podle chuti
  • lžíce řepkového oleje

Na masové koule

  • 400g mletých kuřecích prsou Vocílka
  • 1 vejce
  • 100g ovesných vloček
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 menší cibule, nakrájená nadrobno
  • 3 stroužky česneku, nakrájené nadrobno
  • 1/2 lžičky drceného kmínu
  • 30g parmezánu
  • hrst čerstvé bazalky, nasekané nadrobno
  • sůl a pepř
Postup

Nejprve si připravíme masové koule.
V míse smícháme kuřecí mleté maso, vejce, ovesné vločky, olivový olej, česnek, cibuli a koření.
Rukama poté vypracujeme kuličky o přibližně stejné velikosti a dáme je na plech vyložený pečicím papírem.
Pečeme při 200 stupních asi 20 minut.

Mezitím si připravíme rajčatovou omáčku a polentu.

Do vroucí vody nasypeme polentu a za stálého míchání vaříme asi 15 minut. Poté ke kaši přimícháme máslo a parmezán, ochutíme solí a pepřem.

Pro přípravu rajčatové omáčky si na pánvi rozpálíme lžíci řepkového oleje nebo jiného tuku, přidáme cibuli a česnek a opékáme do zlatova.
Následně přidáme krájená rajčata, dochutíme solí, pepřem, javorovým sirupem a oreganem. Za občasného míchání vaříme na mírném plameni ještě asi 5 minut.

Masové koule podáváme s polentou a rajčatovou omáčkou.

YOU MIGHT ALSO LIKE

LEAVE A COMMENT

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..