Krémové rizoto s cuketou a grilovanými kuřecími prsy

Suroviny na 4 porce:
  • 1,5 litru zeleninového vývaru
  • 300g rýže na rizoto
  • 1 lžíce řepkového oleje
  • 1 středně velká cibule, nakrájená nadrobno
  • 3 stroužky česneku, nakrájené nadrobno
  • 1 lžíce vinného octa
  • 1 cuketa, nastrouhaná
  • 40g parmezánu
  • sůl a pepř

Na kuřecí prsa

  • 500g kuřecích prsou
  • libovolné koření
Postup:

Kuřecí prsa omyjeme, očistíme a okořeníme.
Rozpálíme gril (nebo pánev) a kuřecí prsa opečeme z obou stran.

V hluboké pánvi rozpálíme řepkový olej, přidáme cibuli a opékáme do změknutí.
Přidáme česnek a opékáme zhruba další minutu.
Přisypeme rýži a s česnekem a cibulí ji dobře promícháme.

Následně přidáme lžíci vinného octa a asi 1/5 vývaru.
Za stálého míchání necháme vývar postupně odpařit.
Jakmile se odpaří, přidáme další 1/5 a celý postup opakujeme, dokud nemáme všechen vývar spotřebovaný.

Rizoto vaříme, dokud není rýže hotová, (ideálně ale tak, že jde stále na skus cítit trochu tvrdého jádra – al dente)
Nakonec k rizotu přimícháme nastrouhanou cuketu a parmezán, povaříme dokud cuketa nezměkne a podle chuti osolíme a opepříme.

Hotové rizoto podáváme s kuřecími prsy.

YOU MIGHT ALSO LIKE

LEAVE A COMMENT

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..