
Suroviny na 4 porce:
- 1,5 litru zeleninového vývaru
- 300g rýže na rizoto
- 1 lžíce řepkového oleje
- 1 středně velká cibule, nakrájená nadrobno
- 3 stroužky česneku, nakrájené nadrobno
- 1 lžíce vinného octa
- 1 cuketa, nastrouhaná
- 40g parmezánu
- sůl a pepř
Na kuřecí prsa
- 500g kuřecích prsou
- libovolné koření
Postup:
Kuřecí prsa omyjeme, očistíme a okořeníme.
Rozpálíme gril (nebo pánev) a kuřecí prsa opečeme z obou stran.
V hluboké pánvi rozpálíme řepkový olej, přidáme cibuli a opékáme do změknutí.
Přidáme česnek a opékáme zhruba další minutu.
Přisypeme rýži a s česnekem a cibulí ji dobře promícháme.
Následně přidáme lžíci vinného octa a asi 1/5 vývaru.
Za stálého míchání necháme vývar postupně odpařit.
Jakmile se odpaří, přidáme další 1/5 a celý postup opakujeme, dokud nemáme všechen vývar spotřebovaný.
Rizoto vaříme, dokud není rýže hotová, (ideálně ale tak, že jde stále na skus cítit trochu tvrdého jádra – al dente)
Nakonec k rizotu přimícháme nastrouhanou cuketu a parmezán, povaříme dokud cuketa nezměkne a podle chuti osolíme a opepříme.
Hotové rizoto podáváme s kuřecími prsy.

