KRÉMOVÉ RIZOTO S LOSOSEM

Kombinace pečeného lososa s krémovým rizotem, hráškem a parmezánem je prostě skvělá!

Připravit krémové rizoto (i když se to na první pohled nemusí úplně zdát) je docela snadné – jen Vám zabere podstatně víc času, než jste u mých receptů zvyklí. Pokud tedy zrovna nemáte chuť trávit čas u plotny a hlídat vařící rizoto, dejte si pro zatím recept stranou.

Určitě ho ale vyzkoušejte. Stojí za to!🖤

Suroviny na 4 porce:

1 litr zeleninového vývaru
300g rýže na rizoto
75g strouhaného parmezánu (Grana padano)
lžíce másla
1 střední šalotka, nakrájená nadrobno
2 stroužky česneku, nakrájené nadrobno
1 lžíce vinného octa
2 filety lososa
100g hrášku
sůl a pepř

Postup:

Nejprve si připravíme lososa.
Troubu si předehřejeme na 200°C, filety lososa osolíme, dáme na plech a pečeme zhruba 15 až 20 minut.
Upečené filety nakrájíme na menší kousky a dáme stranou.

V hluboké pánvi rozehřejeme máslo, přidáme šalotku a opékáme do změknutí.
Přidáme česnek a opékáme zhruba další minutu.
Přisypeme rýži a s česnekem a šalotkou ji dobře promícháme.

Následně přidáme lžíci vinného octa a asi 1/5 vývaru.
Za stálého míchání necháme vývar postupně odpařit.
Jakmile se odpaří, přidáme další 1/5 a celý postup opakujeme, dokud nemáme všechen vývar spotřebovaný.

Rizoto vaříme, dokud není rýže hotová, (ideálně ale tak, že jde stále na skus cítit trochu tvrdého jádra – al dente)
Na závěr k rizotu přimícháme parmezán, hrášek a lososa a podle chuti osolíme a opepříme.

YOU MIGHT ALSO LIKE

LEAVE A COMMENT

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..