KUŘECÍ KOUSKY S ČESNEKOVO-MEDOVOU OMÁČKOU

Suroviny na 2 porce:
  • dva plátky kuřecích prsou
  • 2 lžíce olivového oleje (+1/2 lžíce pro vytření pánve)
  • 2 až 3 lžíce sójové omáčky
  • 1 a půl lžíce medu
  • 3 stroužky česneku, prolisovaného
  • 1 lžíce rýžového octa (nebo bílého vinného)
  • 1 lžička kukuřičného škrobu (nebo bramborového škrobu)
  • 60ml vody
  • lžička sušeného oregána
  • sůl a pepř

K servírování

  • rýže
  • zeleninová obloha
  • kousky arašídů
Postup:

Kuřecí prsa omyjeme, očistíme a nakrájíme na drobné kostičky.
Dáme do misky a promícháme s trochou soli a pepře.

V jiné misce smícháme olivový olej, sójovou omáčku, med, prolisovaný česnek, rýžový ocet, vodu a oregáno.
K takto připravené směsi přidáme kousky kuřecích prsou a důkladně je v ní promícháme.

V hluboké pánvi rozpálíme olej.
Přidáme připravenou směs s kuřecími prsy a zhruba dvě minuty ji mícháme.
Následně pánev přiklopíme pokličkou a za občasného promíchání necháme asi 15 minut vařit.
Na závěr zahustíme omáčku přimícháním lžičky kukuřičného škrobu.

Hotové maso zasypeme kousky arašídů a podáváme s rýží a zeleninou.

YOU MIGHT ALSO LIKE

LEAVE A COMMENT

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..