
Suroviny na 2 porce
- dva plátky kuřecích prsou Vocílka
- lžíce řepkového oleje
- 120g arašídového másla
- půl plechovky kokosového mléka Billa Bio
- 1,5 lžíce sojové omáčky
- 1 lžíce javorového sirupu Billa Bio
- 2 stroužky česneku
- sůl a pepř, podle chuti
K servírování
- rýže
- zeleninová obloha
- kousky arašídů
Postup:
Kuřecí prsa omyjeme, očistíme a nakrájíme na drobné kostičky.
Dáme do misky a promícháme s trochou soli a pepře.
V jiné misce důkladně smícháme arašídové máslo, kokosové mléko, sójovou omáčku, javorový sirup a prolisovaný česnek.
V hluboké pánvi rozpálíme olej.
Přidáme kuřecí prsa a opékáme, dokud nejsou hotová.
Hotové maso přelijeme omáčkou a za stálého míchání vaříme na mírném plameni zhruba dalších pět minut.
Hotové maso podáváme s rýží a zeleninou.
