KUŘECÍ PRSA S HRÁŠKOVÝM PYRÉ

Přemýšlela jsem, jaké recepty se mi na blogu moc často neobjevují a došla k závěru, že jsou to jednozačně ty s masem.
I přesto, že se maso v mém jídelníčku objevuje zpravidla tak jednou až dvakrát týdně (ne, opravdu nejsem vegetarián, jak si mnoho z Vás často myslí – jen jsem většinu času maso líná přirpavovat :D), své zastoupení by tu rozhodně mělo mít ve větším množství. Ostatně, inspirace není nikdy dost!

Tato kuřecí prsa jsou provoněná snítky tymiánu a zapečená s parmezánem, který jim dodává opravdu výjimečnou chuť.

S perfektně zeleným hráškovým pyré jako přílohou. 💚

Suroviny na 2 porce:

2 plátky kuřecích prsou
1/2 lžičky sušeného tymiánu
sůl a pepř
lžíce řepkového oleje
lžíce strouhaného tvrdého sýru BILLA Parmigiano reggiano

Na hráškové pyré:
200g mraženého hrášku
lžička olivového oleje
lžíce strouhaného tvrdého sýru BILLA Parmigiano reggiano
hrst listového špenátu
sůl a pepř

Postup:

Troubu si předehřejeme na 180°C.

Kuřecí prsa očistíme, osolíme, opepříme a posypeme sušeným tymiánem.
Na pánvi rozpálíme řepkový olej, přidáme kuřecí prsa a z obou stran je opékáme zhruba 3 minuty. Poté kuřecí prsa přendáme do zapékací mísy, zasypeme tvrdým sýrem a necháme dopéct asi 10-15 minut.

Mražený hrášek nasypeme do hrnce a na mírném plameni necháme rozmrznout.
Následně jej přesypeme do mixéru a spolu s olivovým olejem, špenátem a tvrdým sýrem rozmixujeme. Dochutíme solí a pepřem.
Takto připravené pyré podáváme s upečenými kuřecími prsy.

YOU MIGHT ALSO LIKE

LEAVE A COMMENT

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..