KUŘECÍ PRSA se sušenými rajčaty a parmezánem

Suroviny na 3 porce:
  • dva větší plátky kuřecích prsou Vocílka
  • dvě lžíce řepkového oleje (nebo jiného tuku pro vytření pánve)
  • provensálské koření

Na omáčku

  • 200ml mléka
  • 60g nastrouhaného parmezánu
  • 3 lžíce sušených rajčat v oleji Billa Premium
  • 3 stroužky česneku, nakrájené nadrobno
  • malá šalotka, nakrájená nadrobno
  • sůl a pepř podle chuti

K servírování

  • lístky čerstvé bazalky
Postup:

Kuřecí prsa omyjeme, očistíme a okořeníme.

V hluboké pánvi rozpálíme jednu lžíci oleje.
Přidáme kuřecí prsa a opékáme zhruba 5 až 6 minut dokud nejsou hotová.
Maso přendáme z pánve na talíř.

Do pánve dáme druhou lžíci oleje a za občasného míchání restujeme nadrobno nakrájenou šalotku.
Jakmile šalotka zesklovatí, přidáme česnek a restujeme zhruba další dvě minuty.

Přidáme zbytek surovin na omáčku a vaříme, dokud se parmezán v omáčce nerozteče.
Do omáčky vrátíme kuřecí prsa a ozdobíme lístky bazalky.

YOU MIGHT ALSO LIKE

LEAVE A COMMENT

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..