
Suroviny na 4 porce:
- 4 filety z lososa
- 500g rýže Billa Clever
- libovolnou zeleninu k servírování
- bílý sezam na posypání
Na omáčku:
- 100ml sojové omáčky
- 4 lžíce medu Billa
- 3 stroužky česneku, prolisovaného
- 2 lžíce rýžového octa
- 2-3 lžíce kukuřičného škrobu (nebo bramborového škrobu)
- 100ml vody
- 1 lžička nakrájeného čerstvého zázvoru
- 1 lžíce olivového oleje Billa Premium
Postup:
Troubu si předehřejeme na 190°.
Rýži uvaříme podle návodu.
V misce smícháme suroviny na omáčku, směs dáme do hrnce a za stálého míchání povaříme do zhoustnutí.
Do takto připravené omáčky naložíme filety z lososa a necháme asi 20 minut odležet.
Poté dáme naložené filety na plech vyložený pečicím papírem a necháme péct asi 20 minut.
Hotového lososa posypeme sezamovými semínky a podáváme s rýží a zeleninou.

Teca
Vonava jidla s asijskym smrncem vam zachutnala, a proto je chcete vyzkouset i doma? Recept od My Healthy Moment? ?je pro vas tedy jako stvoreny. ?