My Healthy Moment

Matcha dort

Budu k Vám naprosto upřímná! Tento pěkně zeleňoučký dortík jsem si pro Vás nachystala už tak před měsícem! Celou dobu jsem si ho střežila ve své složce plné dobrot (ale ne ten dort! ten recept! no ech, zas takový alternativní mlsoun nejsem!) a těšila se, až ho hrdě a hezky symbolicky vytáhnu na den, pro něj jako stvořený – na Zelený čtvrtek.
Jenže to bych samo sebou nebyla já, abych na něj pak přesně ten den nezapomněla! Fanfáry prosím.
Ale mám naprosto perfektní výmluvu vysvětlení! Tak moc jsem se snažila pochopit, jak funguje mozek a ty jeho šňůrky okolo, až jsem si z toho musela pustit celý maraton Přátel! No jéje!
A tak se stalo, že Vám tento dortík přináším až dnes! Ale už jen pro tu nádhernou barvu, mi to přeci musíte odpustit, no posuďte sami! O:)

Celý dort byl zpočátku takový můj malý experiment!
Hedvábné tofu, které jsem do něj přidala, mělo u mě v kuchyni čestné místo už dříve, a to hlavně při tvoření nepečených nejčokoládovějších čokoládových dezertů (už i ty pro Vás chystám, nebojte!). Jeho, jak už z názvu vypovídá – hedvábná konzistence, je pro ně totiž jako stvořená!
Ale protože jsem medik-kuchtík a moc ráda experimentuji, vzala jsem to tentokrát za úplně jiný konec!
A víte co! Ono to dopadlo!
A dokonce dobře!Mým dalším poznatkem byl fakt, že Matcha a mandle se k sobě až neuvěřitelně hodí! No vážně! To bylo takové blažené spojení na jazyku, že by se mohlo klidně přirovnat k románům, jako je Romeo a Julie, Petr a Lucie, anebo student medicíny a kafe! Pokud tedy nemáte mandlový protein, doporučuji ho nahradit přinejlepším mandlovou moukou!A ještě posledních pár slov na závěr! V soutěži Food blog roku zbývají asi poslední dva dny do ukončení hlasování! Pokud byste mi tedy chtěli dát svůj hlas a udělat mě tak nejšťastnější, budu Vám nesmírně vděčná! A navíc si ještě vylepšíte karmu! A to se přeci hodí vždycky! https://foodblogroku.cz/dej-hlas

Krásné Velikonoce ♥

Suroviny:

100g ovesné mouky
30g kokosové mouky
30g mandlového proteinu (nebo mandlové mouky)
lžička prášku do pečiva
2 lžičky Matcha čaje
jablečné pyré z jednoho jablka
150g hedvábného tofu
1 vejce
120g bílého jogurtu
100ml mléka
stéviové kapky/ případně jiné sladidlo podle chuti

Postup:

V jedné míse smícháme jablečné pyré, do hladka rozmixované tofu, vejce, sladidlo a jogurt a důkladně promícháme. V jiné míse smícháme všechny suché ingredience a opatrně přimícháme k mokrým.
Těsto přelijeme do vymazané dortové formy a pečeme při 160 stupních asi 40 minut.

MOHLO BY SE VÁM TAKÉ LÍBIT

2 komentáře

  1. Odpovědět

    Bobiknannie

    Duben 18, 2017

    Ten teda vyzerá úžasne. Popravde som ešte nikdy matcha nemala. Neviem si vôbec predstaviť ako to môže chutiť.

    http://lamodaeanarchia.blogspot.it/

    • Odpovědět

      Alžběta Rohová

      Duben 18, 2017

      Moc moc děkuji!:) Jé! No matchu určitě doporučuji vyzkoušet! Prodává se i po jednotlivých sáčcích, já mám tu svou z prodejny Oxalis, tak můžeš mrknout třeba u nich!:)

OKOMENTOVAT