Nekynuté tvarohové koláče

Původní recept na koláče z tvarohového těsta a smetanového sýru jsem měla v telefonu uložený už poměrně dlouhou dobu. Bohužel už nejsem z pouhého screenshotu schopná přesně říct, kdo mě k receptu inspiroval (možná skvělá Barča, u které jsem se s přidáváním Lučiny do těsta setkala asi poprvé! Díky za tvé tipy Baru!🖤) a tak se tu s Vámi mohu jen podělit o svou upravenou verzi a veřejně děkovat.

Suroviny:

100g smetanového sýru (já použila Palouček z Lidlu, můžete použít také klasickou Lučinu)
250g polotučného tvarohu
250g hrudkovitého tvarohu
4 lžíce (nebo více, pokud máte rádi sladší) javorového sirupu (příp. medu nebo jiné sladidla)
2 vejce
60g celozrnné mouky
40g rozemletých ovesných vloček
1 lžička prášku do pečiva
1 lžíce vanilkového pudinkového prášku

Na drobenku
1 lžíce rozpuštěného másla
1 lžíce ovesných vloček
1 lžíce celozrnné mouky
1 lžíce javorového sirupu (medu, nebo jiného sladidla)
hrst nasekaných oříšků

Postup

Troubu předehřejeme na 170 stupňů, připravíme si plech a vyložíme jej pečícím papírem.
Nejprve si připravíme těsto na základ.
V jedné míse smícháme lučinu, tři čtvrtiny polotučného tvarohu (asi 180g), dvě lžíce javorového sirupu, dva bílky a jeden žloutek, v jiné všechny sypké ingredience (kromě pudinkového prášku).
Sypkou směs po částech přimícháváme k tekuté, důkladně celé těsto promícháme a na plechu z něj tvoříme kolečka s trochu vyššími okraji než je jejich střed.
Střed každého kolečka doplníme tvarohovou směsí vytvořenou smícháním hrudkovitého tvarohu se zbytkem polotučného, javorovým sirupem, pudinkovým práškem a žloutkem.
Každý koláček na závěr posypeme drobenkou připravenou smícháním všech předepsaných surovin.
Pečeme asi 35 minut.

MOHLO BY SE VÁM TAKÉ LÍBIT

OKOMENTOVAT