My Healthy Moment

Ombré chia pudink

Chia pudink pro mě snad už navždy zůstane takovou mou rosolovitou slizoučkou záhadou.
Vzpomínám na svůj úplně první. Byla jsem tak ve třeťáku na gymplu, když jsem si poprvé koupila (v té době mega drahé!!!) chia semínka, namotivovaně je nasypala do zavařovačky, zalila snad kýblem mléka a ráno ve škole čekala zázraky. Zázrak byl, že jsem tu kejdu, co z toho vznikla, vůbec dojedla všechnu. Ani se to totiž tolik nepodobalo pudinku, jako spíš mléku s něčím zkaženým, co v něm zvesela proplouvalo a těšilo se na exkurzi do Vašeho zažívání.
No, ale upřímně si myslím, že tohle zažil snad každý. Napoprvé to prostě není ončo! Chce to cvik, léta dřiny a odříkání a dobrou karmu! Anebo možná jen ten pravý recepis.

I přesto, že se u mě v kuchyni chia pudink objevuje poněkud často, nemohu tvrdit, že bych na něj vymyslela nějaký univerzální poměr surovin. Pokaždé je to trochu jiné.
Co vím ale na 100 % je, že kravské mléko s mými chia prostě nekamarádí. Můžu jich do něj nasypat třeba kilo (prosím vás, takový množství hlavně nejezte nikdy v kuse, nejsem si úplně jistá, co by z Vás posléze vylezlo) a stejně nikdy nezhoustne.
Ideálně tedy používám nějaké mléko rostlinné. Ať už mandlové, kokosové nebo sójové – tak jak tak to vždycky zatím klaplo. Juch Juch

Do receptu jsem Vám napsala takový můj klasický začáteční poměr. Co je ale důležité – pudink musíte kontrolovat. Doporučuji ho alespoň 2x – 3x promíchat zhruba v půlhodinových intervalech a pokukovat po jeho konzistenci. Pokud se Vám totiž bude zdát stále příliš řídký, nebojte se trochu semínek přisypat.

Chia pudink je opravdu skvělá svačinka. Upřímně ale musím říct, že jen tak holý bez chuti u mě nezvítězil! Nejradši ho mám pěkně čokoládový s horkými malinami, anebo v této krásně zářivé trikolóře! No posuďte sami!

No hurá, kdo jde do něj taky?:)

Suroviny:

200ml mandlového (případně jiného) mléka
cca 5 lžiček chia semínek
hrst rozmačkaných malin a ostružin
lžička medu

Postup:

Chia semínka smícháme s medem a mlékem, asi 2x – 3x (zhruba v půlhodinových intervalech) promícháme a necháme alespoň přes noc odležet v lednici.
Hotový pudink rozdělíme do tří částí.
První část necháme stranou, k druhé přimícháme rozmačkané maliny a ke třetí ostružiny.
Všechny části následně navrstvíme do skleničky, ozdobíme podle vlastní fantazie a podáváme.

MOHLO BY SE VÁM TAKÉ LÍBIT

OKOMENTOVAT