PEČENÁ HRUŠKA S OVESNOU DROBENKOU

Připraveno ve spolupráci S BILLA CZ

Suroviny na 2 porce:

2 hrušky BILLA Česká Farma
1/2 lžičky vanilkového extraktu
1/2 lžičky skořice
1/2 lžičky javorového sirupu
trochu másla na vymazání zapékací misky

Na drobenku
2 lžíce ovesných vloček Billa Naše Bio
1 lžíce špaldové mouky
1 lžíce rozpuštěného másla
1/2 lžíce javorového sirupu BILLA Naše Bio

K servírování:
200g bílého jogurtu

Postup:

Troubu si předehřejeme na 200°.

Hrušky omyjeme a rozkrojíme na poloviny. Z každé půlky pak lžičkou nebo nožem vydlabeme vnitřek se semínky a kulatou stranu mírně seřízneme, aby hrušky v zapékací míse držely na svém místě.

Zapékací mísu vymažeme trochou másla a hrušky do ní, rozkrojenou stranou směrem vzhůru, položíme.
Hrušky pokapeme vanilkovým extraktem, javorovým sirupem a poprášíme skořicí. Navrch rovnoměrně nasypeme drobenku připravenou smícháním vloček, mouky, másla a javorového sirupu.

Zapékací mísu přikryjeme alobalem, vložíme do trouby a necháme péct asi 30 minut.
Poté alobal sundáme a necháme péct zhruba dalších 10 minut do zlatova.

Podáváme s bílým jogurtem, nejlépe ještě teplé.

YOU MIGHT ALSO LIKE

LEAVE A COMMENT

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..