Pečená kuřecí prsa s pálivou medovou omáčkou

Dnes to bude opravdu stručné.
Ráno jsem se totiž probudila rozbitá více než obvykle (ta zima už se mi vážně přestává líbit, kde je to sluníčko konečně?!), a tak mě ještě před odjezdem do školy čeká doping velkým hrnkem kafe, spoustou vitamínků a víra, že se nějak zmátořím a nebudou mít u nás na patologii nový tělo. (tyhle patologický vtípky mě fakt baví, nebudu Vám lhát :D). Zároveň ale vím, že pokud bych dnes tento článek nedopsala, nedostanu se k němu klidně dalších x týdnů (heh, můj časový management je poslední dobou vážně šílený).
Takže se nebudeme zbytečně vykecávat a jdeme na to! (Třeba se tak ještě stihnu alespoň převlíct z pyžama, kdo ví!)

Víte, že je tohle na blogu snad první recept obsahující maso? Slavíme!
Často se mě dokonce ptáte, jestli jsem vegetariánka, když tady žádné masité pokrmy nevídáte. Ale věřte mi, opak je pravdou.
Maso jako takové mám moc ráda, jen si jeho přípravou nejsem nikdy zcela 100% jistá, a tak z něj kuchtím samé jednoduché pokrmy a vyhýbám se tak případným nedokonalostem.

Už je to dokonce asi dva roky, co si neustále říkám, že se přihlásím na nějaký pořádný kurz a naučím se připravovat třeba takové pravé nefalšované steaky.. ale znáte mě. S mým časovým rozpoložením bych na něj pravděpodobně utíkala rovnou z kliniky v bílém s vrtačkou v ruce a místo na maso tak ještě pokukovala po zubech ostatních kurzistů. Ale kdo ví! Třeba se k tomu jednou opravdu dostanu!

Do té doby tak ode mě můžete čekat nejvíc easy peasy recepty, které nemůžete pokazit, ani kdybyste se sebevíc snažili a já budu jen doufat, že se Vám i takovými obyčejnými, zato výbornými jídly alespoň trochu zavděčím!

A že zrovna o tomto kousku ani trochu nepochybuji, to Vám snad ani nemusím říkat!

Suroviny:

2 kuřecí prsa
2 lžíce sójové omáčky
lžíce Sriracha omáčky (chilli omáčka)
lžíce medu
½ lžíce bílého vinného octa
šťáva z ½ limetky
1 stroužek česneku (prolisovaný)
lžíce celozrnné mouky
50ml vody
sůl a pepř podle chuti
lžíce olivového oleje
k servírování: jarní cibulka, sezamová semínka, arašídy a jasmínová rýže

Postup:

Troubu si předehřejeme na 200°C.
Kuřecí prsa opláchneme, osušíme, osolíme a opepříme a poklademe do zapékací mísy vytřené olivovým olejem.
V hrnci smícháme sójovou omáčku, Srirachu, med, vinný ocet, šťávu z limetky a stroužek česneku a na mírném plamenu vaříme za stálého míchání do dosažení mírného vření.
Pro zahuštění smícháme mouku s vodou a k omáčce přimícháme.
Kuřecí prsa zalijeme omáčkou, zakápneme zbytkem olivového oleje a pečeme 30-40 minut. (Během pečení doporučuji omáčku několikrát promíchat a maso jí přelívat.)
Po upečení prsa zasypeme sezamovými semínky, arašídy a jarní cibulkou nakrájenou na kolečka a podáváme s jasmínovou rýží a zeleninovou oblohou.

MOHLO BY SE VÁM TAKÉ LÍBIT

1 Komentář

  1. Odpovědět

    Pavlína

    Únor 23, 2018

    Vypadá to výborně! Takže recept ukládám a snad brzo vyzkouším 🙂

OKOMENTOVAT