Pěkně (vy)pečená ovesná kaše

Naprosto miluji snídaně! Miluji, miluji, miluji. A to z celého svého srdíčka!♥
A není to ani tolik pro všechny ty chuťově výborné variace, kterými má hlava víří pravidelně každou noc, před ponořením do říše snů, jako spíš proto, že jsou jedním jediným jídlem z celého dne, které si mohu užít s naprosto čistými a vyrovnanými myšlenkami ihned po probuzení. Upřímně si bez nich nedokáži představit jediný den – znamenají pro mě jednoduše a prosto prostě naprostý základ.
Je docela vtipné, že mi nikdy ani tak nezáleží na tom, jestli lítám po bytě s kartáčkem v puse, jednou ponožkou a trikem naruby při posledních minutách před odchodem, jako spíš na božském a nutném klidu u snídaně, kdy jen sedím, pomalu vychutnávám každé sousto a rozjímám. Čas nečas! Je to první jídlo dne – musí být dokonalé!

Z téměř 99% tvoří základ každé mé snídaně ovesné vločky. Ať už se jedná o ovesnou kaši, jogurt s granolou, či lívance. Vždycky jsou tam! A nemám jediný důvod, odkládat je pryč. Jsou skvělým zdrojem vlákniny a snídaním dodávají bezkonkurenční chuť!Asi úplně nejčastěji se v mém jídelníčku po ránu vyskytuje ovesná kaše. Je rychlá, báječná a na chladná rána přímo ideální! Jestliže mám ale o něco víc času, chuť na pořádné prohřátí celého organismu a žaludek mi vyloženě nevysílá hladové signály SOS, volím její sesterskou variantu. A že je to pěkně vy(pečená) ségra.Pokud jste taky takoví milovníci sladkého po ránu, jako já, musíte pečenou ovesnou bezpochyby vyzkoušet! A to nejlépe hned zítra ráno! Ať je ten celý den pak ještě krásnější.

Suroviny:

55g ovesných vloček
1 vejce
půlka rozmačkaného banánu
50-70ml mléka
špetka prášku do pečiva
1/2 lžičky skořice

Postup:

Všechny ingredience smícháme, přelijeme do zapékací formy a pečeme při 180 stupních asi 20 minut.

MOHLO BY SE VÁM TAKÉ LÍBIT

OKOMENTOVAT