My Healthy Moment

Pohankoto s červenou řepou a praženými vlašskými oříšky

Mým asi největším poznatkem z učení anatomie je fakt, že jakmile se začnete učit o něčem, co si dokážete představit, respektive můžete vidět – naprosto Vám to změní pohled na svět. Kdejaký hrbolek, či čárka na těle totiž nese své jméno a to, co jste dřív považovali za něco úplně nepodstatného se nakonec projeví ještě ve více nepodstatnějším smyslu. Ale prostě to musíte znát. Dám Vám jednoduchý příklad. Představte si, že byste měli pojmenované každičké znaménko po celém Vašem těle. To velké by byl Franta, vedle něj Pepík s Aničkou a nad nimi třeba Milan. A takhle ještě nejmíň 20x s přívlastky typu: Malý, Velký, Boční, Přední, Zadní, Nahlavupostavený apod. A tak byste se každé ráno probouzeli a s příšerným množstvím těchto nepodstatných informací v hlavě, přemýšleli, jestli se náhodou Pepík od Aničky moc nedistancoval, anebo jestli třeba takový Franta neprošel pubertou. A teď si představte, že takto máte prošlé (netvrdím, že naučené:D) celé tělo, a to navíc s pohlavní soustavou na závěr. Celkem sranda viďte!
A pak se mi všichni diví, že k té hromadě učení ještě tak ráda vařím a píši blog! Vždyť něco, jako jsou šťastná vajíčka od slepiček, jsou oproti těm naším naprosto zlatý důl! Koho zajímá ovulační cyklus žloutku! Jak to nesmrdí, je to dobrý!Dnešní recept však s lidskými vajíčky, ani znaménky nemá naštěstí nic společného! To se jen já potřebuji vždycky vyzpovídat, abych si trochu odpočinula a mohla jít spát zase jako normální člověk!Připravila jsem si pro Vás můj oblíbený rychlý a moc dobrý recepis na pohankové rizoto (pohankoto – to vymyslela Anička, zdravím tě sluníčko!:) ) s červenou řepou a praženými vlašskými oříšky. Věřte tomu nebo ne, ale ta kombinace je naprosto neuvěřitelná! A když si ji navíc třeba ještě vylepšíte spoustou nastrouhaného sýra (jak si na tom ujíždím já), budete se olizovat až za ušima!Červená řepa, je prostě červená řepa a nic se jí nevyrovná! Takže pokud jste ji stále nepřišli na chuť, je na čase, dát ji další šanci!

Suroviny na 2 porce:

150g neuvařené pohanky
1 větší červená řepa
lžička Ghí (nebo jiného tuku)
1 menší cibule – nakrájená nadrobno
stroužek česneku
lžička oregana, sůl a pepř, podle chuti
půl kostky zeleninového bujónu
50g vlašských ořechů

Postup:

Červenou řepu uvaříme, oloupeme a na struhadle nahrubo nastrouháme.
Pohanku uvaříme spolu se zeleninovým bujónem podle návodu a slijeme.
Na pánvi rozpálíme ghí (nebo jiný tuk), zpěníme cibulku, přidáme vylisovaný stroužek česneku, necháme chvíli opékat a zasypeme nahrubo nastrouhanou červenou řepou. Následně přidáme pohanku, dochutíme a důkladně promícháme. Na jiné pánvi na sucho opražíme vlašské ořechy a podáváme spolu s pohankovým rizotem.

MOHLO BY SE VÁM TAKÉ LÍBIT

1 Komentář

  1. Odpovědět

    Tasty

    Duben 8, 2017

    Pohankoto děláme doma často 😀 a právě nejčastěji si ho vyprosím s červenou řepou – nevím proč, ale pohanka a řepa je prostě dokonalá kombinace 😀 Ale vlašáky bych si dala radši ve štrůdlu 😀

OKOMENTOVAT