My Healthy Moment

Polévka z červené řepy s kokosovým mlékem

Když jsem před několika týdny dostala nabídku účastnit se foodblogerské Cooking show v rámci znovuotevření hypermarketu Albert na Chodově, byla jsem jednoznačně proti! Teda alespoň ty první dvě minuty po přečtení zprávy.
Člověk by ale měl vystupovat ze své komfortní zóny – a to i přesto, že se to kolikrát může zdát opravdu náročné! Je totiž nesmírně důležité si uvědomit, že i takový drobný výstup, Vám do budoucna zajistí obrovskou zkušenost (ať už příjemnou nebo nepříjemnou) a v dobrém případě i skvěle strávený čas.
A přesně tohle jsem si v minutě následující uvědomila a s rozklepanýma rukama výzvu přijala!

A že to pro mě byla opravdu výzva! Ihned poté, co jsem se totiž dozvěděla, že budu lidem servírovat polévku – a to ne jednu, ale rovnou dvě, které musím zvládnout se vším všudy do dvaceti minut, dostala jsem šílenou chuť dveře své komfortní zóny znovu otevřít a zamknout je minimálně na deset západů.
Abyste mě trochu více pochopili – nešlo tolik o to uvařit polévku, jako spíš o to, že ten kratičký čas na její kompletní zhotovení se mi po mých polévkových osobních zkušenostech zdál jako naprosto nadlidský výkon.
Ale o tom to je! Kdo chce, hledá způsoby – kdo nechce, hledá výmluvy!
A tak jsem poseroutku Betty poslala spát a místo bědování začala přemýšlet, která polévka by mohla být hotová opravdu rychle a jakými kouzlícími metodami bych případně ještě nějaký čas získala navíc.

Naštěstí (tedy pouze v tomto případě:D) žijeme v době hrozného spěchu a lidé taková kouzla vyhledávají téměř každý den. A tak se v obchodech setkáte s potravinami již předvařenými, které stačí pouze přihřát a zpracovat podle Vaši chuti! Výhra!

A protože takovým potravinám zrovna dvakrát nefandím a kdykoliv je v obchodech vidím, píchám do nich prstem (a to obzvlášť do té jedné hezky měkké), věděla jsem naprosto hned, která z nich se stane mou příští obětí.

Nápad na polévku z červené řepy jsem si v hlavě schovávala opravdu dlouho. A teď jsem jedině ráda, že jsem měla možnost s ní konečně vyplout na povrch a usvědčit se v jejich kvalitách!

Na Cooking Show se tato růžovoučká polévka povedla opravdu výborně!

A já už se teď asi třetí den vznáším na obláčcích, jak šťastná za své odhodlání vystoupit ze své komfortní zóny vlastně jsem! A nejen za to! Taky za tu báječnou společnost, která mě obklopovala a za tu neuvěřitelnou inspiraci, kterou jsem při svém kulinářském výletu do Prahy načerpala!

Tak haló! Kdo tuhle krásku, taky vyzkouší?

Suroviny:

1 lžíce ghí
1 nadrobno nakrájená cibule
1 větší stroužek česneku
500g červené řepy
lžička kari
sůl a pepř
½ lžičky drceného kmínu a kurkumy
lžička sušené majoránky
350ml kokosového mléka v plechovce (+na ozdobu)
500ml zeleninového vývaru (nebo 500ml vody a kostička zeleninového bujonu)

Postup:

V hrnci rozehřejeme Ghí a za občasného míchání restujeme nadrobno nakrájenou cibuli dozlatova. Jakmile cibule zesklovatí, přidáme česnek a restujeme zhruba další dvě minuty.
Přidáme kousky nakrájené řepy, chvíli opékáme, následně zalijeme zeleninovým vývarem, kokosovým mlékem a ochutíme kořením.
Polévku přivedeme k varu, teplotu stáhneme na minimum a vaříme do změknutí řepy.
Následně polévku rozmixujeme dohladka, podle potřeby naředíme, dochutíme a podáváme.
Ozdobíme trochou kokosového mléka a lístky koriandru nebo bazalky.

MOHLO BY SE VÁM TAKÉ LÍBIT

4 komentáře

  1. Odpovědět

    Hanka

    Listopad 6, 2017

    Ahoj, polévka vypadá nádherně, jen jsem ji našla mezi štítky vegan, což máslo ghí určitě není, tak jen info pro tebe 🙂

  2. Odpovědět

    Oddny

    Listopad 5, 2017

    Polevka je výborná, děkuji za recept!

  3. Odpovědět

    Fujiri

    Srpen 21, 2017

    Nejsem milovnice řepy, ale dostala jsem jich pár od babičky ze zahrádky. Je mi líto na ně jenom koukat a později je vyhodit, takže tato polívka přišla jako na zavolanou. Díky za recept!

    • Odpovědět

      Fujiri

      Srpen 28, 2017

      A povedla se na výbornou, a i když přítel zezačátku nedůvěřivě koukal, tak si prý moc pochutnal, takže dvojitá výhra ^.^

OKOMENTOVAT