Polévka z mrkve a zázvoru

Připraveno ve spolupráci s BILLA Česká republika

 Když se člověk skoro dva a půl měsíce učí v kuse na zkoušky, je pak i docela rád, že se může konečně vrátit ke své oblíbené nezabuřské práci. A tak jsem dnes ráno, namísto dohánění spánkového deficitu, vyrazila na nákup a vyměnila kvanta antistresové čokolády (fuu, už ji nemůžu ani cítit:D), za suroviny, ze kterých jsem si mohla připravit konečně něco zajímavějšího, než těstoviny a rýži na tisíc způsobů.
A tak vznikla tato polévka. Mrkvová se zázvorem. A kokosovým mlékem.🖤

Jemně krémová, provoněná kokosem a se zázvorem navíc jako dělaná do chladného počasí.

Máte rádi zázvor? Ráda bych Vám připomněla, že je nebezpečné užívat ho v příliš velkém množství!
Denně byste měli sníst zázvor velký maximálně asi jako článek Vašeho palce. Ve vysokých dávkách je totiž toxický a mohl by s Vámi nemile zamávat! Dávejte si proto prosím pozor na internetem opěvované recepty na všelijaké ginger shoty apod., kde udávají množství zázvoru i 120g a více. NESMYSL! Dávejte na sebe pozor!

A nezapomeňte napsat, jak se Vám polévka líbí nebo chutná!❤️

Suroviny:

1 lžíce másla
1 nadrobno nakrájená cibule
1 větší stroužek česneku
15g oloupaného čerstvého zázvoru
500g ostrouhané mrkve
sůl a pepř
½ lžičky kurkumy
350ml kokosového mléka v plechovce
500ml zeleninového vývaru

Postup:

V hrnci rozehřejeme máslo a za občasného míchání restujeme nadrobno nakrájenou cibuli. Jakmile cibule zesklovatí, přidáme česnek a zázvor a restujeme zhruba další dvě minuty.
Přidáme kurkumu a kousky nakrájené mrkve, chvíli opékáme, následně zalijeme zeleninovým vývarem, kokosovým mlékem a ochutíme solí a pepřem.
Polévku přivedeme k varu, teplotu stáhneme na minimum a vaříme dokud mrkev nezměkne.
Následně polévku dohladka rozmixujeme, podle potřeby doředíme, dochutíme a podáváme.
Ozdobíme trochou kokosového mléka a lístky petrželky.

MOHLO BY SE VÁM TAKÉ LÍBIT

OKOMENTOVAT