Proteinové pala(lala)činky

Pořádné umění? Dostat horečky den před poslední zkouškou! Ještě větší umění? Probudit v sobě z minuty na minutu babku bylinkářku a kombinací zázvoru, spousty jablek a tisíce druhů koření, s (prý) protiparazitními účinky, nemoc zase hezky přes noc utlumit! Ať je to placebo nebo ne, horečka už nehoří, zkouška je za mnou a oslavná snídaně jakbysmet. A co by se na takovou zaslouženou snídani hodilo více, než božské vanilkové palačinky?

Přiznávám, chutí Vám sice tak úplně ty klasické nepřipomenou, ale i tak stojí minimálně za zkoušku!
Navíc Vás díky zvýšenému množství bílkovin, mnohem více zasytí a nebudete tak chvíli po jídle vyhledávat něco dalšího – a to přeci chcete, když snídáte něco, jako jsou palačinky!

Jednou z hlavních surovin je vanilkový protein (nemáte-li vanilkový, zkuste čokoládový. Nemáte-li čoko, dejte tam váš oblíbený). Pokud ale doma protein nemáte vůbec žádný, ani tak se svět nehroutí! Jednoduše ho nahraďte moukou a nějakým sladidlem – třeba medem.
Asi už to ale upřímně, nebude tak úplně ono O:) 

Když si k nim pak ještě na závěr hezky nachystáte pořádnou porci ovoce, rozpuštěnou čokoládu nebo třeba arašídové másílko, zažijete opravdové nebe v hubě!
Už na ně máte chuť?
Ano? Tak hurá, jdeme pala(lalala)činkovat:)


Suroviny:

Na jednu porci:

30g celozrnné špaldové mouky
20g vanilkového proteinu
1 vejce
170ml mléka
špetka prášku do pečiva
trocha kokosového oleje na vymazání pánve

Postup:

Všechny ingredience smícháme, metličkou vyšleháme a opékáme na pánvi.

Jednoduchý, co? A taky moc dobrý!

MOHLO BY SE VÁM TAKÉ LÍBIT

2 komentáře

  1. Odpovědět

    Jana

    Duben 17, 2017

    Pěkný den, mohu se zeptat, jaký používáte na pečení protein? Mám doma čokoládový CMF Isolate od Amixu, na pití výborný, na pečení tedy chuťově nic moc. Mohla byste mi nějaký doporučit, prosím?
    Předem děkuji 🙂

    • Odpovědět

      Alžběta Rohová

      Duben 17, 2017

      Krásný večer!:) Používám protein od firmy MyProtein – vanilka a smooth chocolate! A nemůžu si je vynachválit:)

OKOMENTOVAT