QUICHE S RICOTTOU, ŠPENÁTEM A CHERRY RAJČATY

Připraveno ve spolupráci s BILLA CZ

Suroviny:

Těsto na korpus:

150g špaldové mouky
120 studeného másla
2 lžíce ledové vody
špetka soli

Na náplň:
200g ricotty
100ml mléka
hrnek česrtvého špenátu BILLA Naše Bio
hrst cherry rajčat BILLA BonVia, nakrájených na kolečka
3 vejce
150g strouhaného sýra (mozarella, eidam)
špetka soli

Postup:

Troubu si předehřejeme na 190°.

Suroviny na těsto si nejprve v míse prsty zpracujeme na drobenku, poté vypracujeme v hladké těsto. Je důležité těsto příliš nepřepracovat. Pokud se Vám bude zdát příliš řidké, můžete jej zabalit do potravinářské fólie a na hodinu odložit do lednice.

Koláčovou formu vymažeme trochou másla.
Těsto rozválíme na pomoučeném vále do kruhu o tloušťce zhruba 3mm, vložíme do formy a důkladně přimáčkneme k okrajům. Dno propícháme vidličkou.
Pokud nechceme, aby se nám během pečení nafouklo, překryjeme těsto pečicím papírem a nasypeme na něj fazole nebo rýži.

Necháme péct asi 10 minut.

Mezitím si připravíme náplň. V míse vyšleháme ricottu s vejci, přidáme nastrouhaný sýr, mléko a sůl a celou směs důkladně promícháme.
Přidáme špenát (je dobré jej proprat v horké vodě aby listy zmenšily svůj objem) a celou směs nalijeme na předem upečený korpus.

Dozdobíme cherry rajčátky a necháme péct dalších asi 45 minut.

YOU MIGHT ALSO LIKE

LEAVE A COMMENT

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..