RICOTTOVÝ CHEESECAKE S BORŮVKAMI

Když jsem nedávno narazila na balení ricotty ve slevě, přesně jsem věděla, v jakém dezertu si najde své místo.
Cheesecaky zbožňuji. Jejich jedinou (a pro mě zcela zásadní, když přijmu fakt, že mě zrovna v daný moment honí mlsná!😀) nevýhodou ale je, to nekonečné čekání než pořádně ztuhnou v lednici.
Tentokrát mi naštěstí příprava vyšla na večer a já si tak cheesecake mohla vychutnat hned po probuzení k snídani. Tento postup můžu vřele doporučit!😀

Základ krému tvoří pouze ricotta a tvaroh, slazený je medem a k dokonalosti vyšperkovaný borůvkami!

Místo borůvek můžete samozřejmě zvolit jakékoliv jiné ovoce.
Nebo třeba jen přidat trochu vanilky a cheesecake přelít ovocným přelivem při servírování.
Fantazii se meze nekladou, však už to znáte!

Jak se Vám líbí?🖤

Suroviny (na menší formu o průměru 20cm)

Na spodní vrstvu:
60g mandlí
40g celozrnné mouky
2 lžíce ovesných vloček
30g másla
lžíce medu
1 vejce
lžička prášku do pečiva

Na náplň:
250g ricotty
250g tvarohu
2,5 lžíce medu
3 vejce
lžíce vanilkového pudinkového prášku
hrnek borůvek

Postup:

Nejprve si připravíme spodní vrstvu. Mandle a ovesné vločky nahrubo rozmixujeme, smícháme s moukou a práškem do pečiva.
Přidáme vejce, máslo a med a rukama vypracujeme lehce lepivé těsto, které prsty vtlačíme a rozrpostřeme na dno dortové formy.
Dáme do trouby předehřáté na 180°C na 15 minut.

V míse vyšleháme vejce a med, přimícháme ricottu s tvarohem a lžící pudinkového prášku. Na závěr přidáme borůvky.
Celou směs nalijeme na upečenou spodní vrstvu a necháme péct v troubě asi 40 minut.

Po upečení necháme vychladnout, dáme do lednice a necháme uležet alespoň 3 hodiny (ideálně však přes noc).

YOU MIGHT ALSO LIKE

LEAVE A COMMENT

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..