RIZOTO Z ČERVENÉ ŘEPY S KOZÍM SÝREM

Suroviny na 4 porce:
  • 1,5 litru zeleninového vývaru
  • 300g rýže na rizoto
  • lžíce másla
  • 1 středně velká šalotka, nakrájená nadrobno
  • 2 stroužky česneku, nakrájené nadrobno
  • 1 lžíce vinného octa
  • 1 červená řepa, uvařená
  • sůl a pepř
  • 1 lžíce sušeného tymiánu

k servírování:

  • kozí sýr
  • vlašské ořechy
Postup:

Uvařenou červenou řepu zbavíme slupky, nakrájíme na menší kousky a rozmixujeme na pyré.

V hluboké pánvi rozehřejeme máslo, přidáme šalotku a opékáme do změknutí.
Přidáme česnek a opékáme zhruba další minutu.
Přisypeme rýži a s česnekem a šalotkou ji dobře promícháme.

Následně přidáme lžíci vinného octa a asi 1/5 vývaru.
Za stálého míchání necháme vývar postupně odpařit.
Jakmile se odpaří, přidáme další 1/5 a celý postup opakujeme, dokud nemáme všechen vývar spotřebovaný.

Rizoto vaříme, dokud není rýže hotová, (ideálně ale tak, že jde stále na skus cítit trochu tvrdého jádra – al dente)
Nakonec k rizotu přimícháme pyré z červené řepy, tymián a podle chuti osolíme a opepříme.

Před servírováním rizoto ozdobíme kozím sýrem a ořechy.

YOU MIGHT ALSO LIKE

LEAVE A COMMENT

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..