ŠPAGETY S RAJČATOVO-ČOČKOVOU OMÁČKOU

Suroviny na 2 porce:

Na omáčku:
100g neuvařené červené čočky
1 lžíce řepkového oleje
2 rajčata
lžíce rajčatového protlaku
1 stroužek česneku, prolisovaný
1 menší cibule, nakrájená na kostičky
1 lžíce medu (nebo jiného sladidla podle chuti)
hrst lístků čerstvé bazalky nasekané nadrobno
sůl a pepř podle chuti
150-200ml vody

K servírování:
špagety
lístky čerstvé bazalky

Postup:

Červenou čočku uvaříme podle návodu, slijeme a dáme stranou.

Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme na kostičky nakrájenou cibulku a necháme ji opékat asi dvě minuty.
Přidáme prolisovaný česnek a opékáme zhruba další dvě minuty.

Přidáme rajčata nakrájená na kostičky a spolu s rajčatovým protlakem a vodou je necháme za občasného míchání vařit, dokud úplně nezměknou.

Rajčatovou omáčku dochutíme solí a pepřem, lžící medu, přidáme nasekanou čerstvou bazalku a důkladně promícháme.
Teplotu plotny stáhneme na střední stupeň, přidáme červenou čočku a za občasného míchání vaříme ještě asi dalších 10 minut.

Hotovou omáčku smícháme se špagetami, ozdobíme lístky bazalky a podáváme.

Teplotu plotny stáhneme na střední stupeň, přidáme červenou čočku a za občasného míchání vaříme ještě asi dalších 10 minut.

Hotovou omáčku smícháme se špagetami, ozdobíme lístky bazalky a podáváme.

YOU MIGHT ALSO LIKE

LEAVE A COMMENT

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..