
V tuto chvíli mohu s upřímným úsměvem (tak moc upřímným, že je až od ucha k uchu) prohlásit, že jsem na sebe extrémně pyšná. Nejsem typ, co by pečivo ze svého jídelníčku vyřazoval, nebo snad nějak extrémně omezoval – ba naopak! Jsem typ, co ho jí klidně 3x denně s takovou láskou, že jen kroutí hlavou při výrocích typu: Nejezte pečivo, není zdravé, nebo Nejezte pečivo, přibírá se po něm. Naprostá hloupost a říkám to pořád a všem! Jezte vše, co máte rádi! Žít zdravě je o rovnováze, sebelásce a hlavně! Klidu na duši! Pokud si budete neustále vyčítat jakýkoliv kousek jídla, o kterém nějaká šílený chytrák prohlásil, že zrovna v tuto chvíli bude považované za nezdravé, nikdy si život nebudete moci užívat naplno!
A pokud jste se někdy takové hloupé myšlenky chytili a ona Vás ještě pořád neupustila, tak třeba právě teď zaplesáte radostí! Tyto bulky jsou zdravé, šíleně rychlé, neobsahují rafinovaný cukr, a dokonce ani droždí! A přesto všechno chutnají přímo božsky – a to dokonce nerozeznatelně od těch běžně kupovaných! Mňamiii
Vsadím se, že neuhádnete, co je tajnou ingrediencí?!
Že ne?
A opravdu to chcete vědět?
Tak koukejte!
Je to mé nejmilovanější jablečné pyré!
Opět nezklamalo! Nejen, že bulky krásně zvláčnilo, ono jim i navíc dodalo ten jemný sladký nádech, který u těch klasických zajišťuje sněhový cukřík.Dokonce ani sami neuvěříte, jak rychle budou hotové a připravené ke spapání. Samotná příprava zabere jen několik pár minut a z trouby je následně krásně voňavé a (Vámi) poslintané vytáhnete asi za necelých 20! Takže třeba k takové klidné sobotní snídani – naprostý ideál.
Jediné, co Vás možná zarazí bude těsto samotné. Konzistence je mazlavá a kuličky z něj spíše neuděláte, než uděláte. To Vás ale nesmí v žádném případě odradit, rozumíte?! (Já si Vás najdu, pokud ano!!)
Těsto si jednoduše stačí lžící přenést na pečící papír, bulky vytvarovat hbitými prstíky a nechat se mile překvapit!Tak co, jdeme na to?:)
Suroviny:
60g špaldové mouky
5g mandlové mouky
45g čirokové mouky
3 lžíce psyllia
lžička prášku do pečiva
¼ – 1/2 lžičky soli
4 vejce
120g jablečného pyré
sezam na posypání
Postup:
Troubu si předehřejeme na 200 stupňů.
Všechny suroviny spolu důkladně smícháme a vytvoříme husté mazlavé těsto. (Pokud bude těsto moc řídké, přisypeme trochu mouky)
Těsto lžící naneseme na pečící papír, utvoříme bulky, zasypeme sezamovými semínky a pečeme asi 18-20 minut.
Market
Zkusila jsem upéct, jelikož fotka vypadala lákavě a recept snadný a hlavně rychlý, ale i přesto, že jsem přesně dodržela předepsané ingredience a postup, tak jsem z toho těsta měla placky, vůbec to nenaběhlo. Škoda, chuťově špatné nejsou, ale oku to nelahodí. 🙁
Alžběta Rohová
Jé, tak to mě mrzí!:( upřímně tedy vůbec netuším, kde se mohla stát chyba! Tak snad někdy příště vyjdou lépe:)
Lenka
Ahoj, tak jsem vyzkoušela. Na chuť jsou výborné a trvanlivost také super, zůstávají krásně měkké jako první den, ale dosáhnout tě nadýchanosti se mi ne a ne povést. Poradíš mi? Už jsem to zkoušela dvakrát, ale nedaří se 🙁
Alžběta Rohová
Ahoj! Zaprvé jsem moc ráda, že chuťově vyšly na výbornou!:) Ale s tou nadýchaností si tedy rady moc nevím! Nemáš třeba moc řidké těsto?:) zkus udělat těsto hutnější a bochánky tak více do výšky!:) přeji hodně štěstí! měj se krásně:)
Ester Says
Nikdy by mě nanapadlo, že jablečné pyré může být při pečení pečiva takový kouzelník:O Hrozně mě tvoje články baví:)) Zrovna tenhle recepte rozhodně vyzkouším!!
Alžběta Rohová
jé, mám radost, že se články líbí!:) a zároveň doufám, že se bulky povedou:)
Verča
Jsou krásný, moc se ti povedly. Máš je hezky nadýchané 🙂
Alžběta Rohová
moc moc děkuji!:)