
Suroviny na 2 porce:
- 2 porce špeclí (cca 120g v suchém stavu)
- 30g parmazánu
- 250g brokolice, rozdělená na růžičky
- 250-300ml zeleninového vývaru (nebo vody)
- 2 stroužky česneku, nakrájeného na drobno
- 1 menší cibule, nakrájená na drobno
- 1 lžíce řepkového oleje
- sůl a pepř podle chuti
- 20g vlašských ořechů
Postup:
Špecle připravíme podle návodu a dáme stranou.
V hrnci rozehřejeme olej a za občasného míchání restujeme nadrobno nakrájenou cibuli.
Jakmile cibule zesklovatí, přidáme česnek a restujeme zhruba další dvě minuty.
Přidáme brokolici, podlijeme vývarem (nebo vodou) a vaříme asi 10 minut do změknutí.
Poté vše tyčovým mixérem rozmixujeme dohladka a podle chuti omáčku osolíme a opepříme.
Špecle smícháme s omáčkou a parmezánem, zasypeme oříšky a podáváme.

Marie
Dobrý den, parmazán není vegetariánský, obsahuje telecí syřidlo.