
Suroviny na 2 porce
- 100g bílého jogurtu Billa
- 150g celozrnné mouky Billa Bio
- 30g ovesných vloček, rozemletých
- 40g listového špenátu
- 50ml mléka
- 1 vejce
- půl lžičky sušeného česneku
- půl lžičky prášku do pečiva
- 1 lžíce parmazánu Parmigiano Reggiano
- sůl a pepř
K servírování (volitelné)
- uzený losos
- smetanový sýr
- zelenina (okurek, ředkvičky)
- jarní cibulka, nakrájená na kolečka
Postup:
Do nádoby od mixeru dáme bílý jogurt, listový špenát, mléko, parmazán a vejce a vše rozmixujeme dohladka.
Přidáme mouku, ovesné vločky a koření a znovu krátce mixujeme – dokud se tekutá směs se sypkou nespojí v jednotné hladké těsto.
Z takto připraveného těsta opékáme ve vaflovači vafle (zhruba 3 až 5 minut).
Každou vafli potřeme smetanovým sýrem, poklademe plátky uzeného lososa a zeleninou a podáváme.