ŠPENÁTOVÉ VAFLE S UZENÝM LOSOSEM

Suroviny na 2 porce
  • 100g bílého jogurtu Billa
  • 150g celozrnné mouky Billa Bio
  • 30g ovesných vloček, rozemletých
  • 40g listového špenátu
  • 50ml mléka
  • 1 vejce
  • půl lžičky sušeného česneku
  • půl lžičky prášku do pečiva
  • 1 lžíce parmazánu Parmigiano Reggiano
  • sůl a pepř

K servírování (volitelné)

  • uzený losos
  • smetanový sýr
  • zelenina (okurek, ředkvičky)
  • jarní cibulka, nakrájená na kolečka
Postup:

Do nádoby od mixeru dáme bílý jogurt, listový špenát, mléko, parmazán a vejce a vše rozmixujeme dohladka.
Přidáme mouku, ovesné vločky a koření a znovu krátce mixujeme – dokud se tekutá směs se sypkou nespojí v jednotné hladké těsto.

Z takto připraveného těsta opékáme ve vaflovači vafle (zhruba 3 až 5 minut).

Každou vafli potřeme smetanovým sýrem, poklademe plátky uzeného lososa a zeleninou a podáváme.

YOU MIGHT ALSO LIKE

LEAVE A COMMENT

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..