ŠPÍZY Z VEPŘOVÉHO MASA

Suroviny na 4 porce

  • 400g vepřové pečeně
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce vinného octa
  • 1 lžíce rozmarýnu
  • 3 stroužky česneku, prolisovaného
  • sůl a pepř
  • 1 žlutá a 1 červená paprika, nakrájená na kousky
  • 1 červená cibule, rozebraná na plátky

K servírování:

  • pečené brambory
  • salátový mix
  • zakysaná smetana
  • lžička olivového oleje
  • malý stroužek česneku, prolisovaný
  • sůl a pepř
Postup:

Vepřové maso nakrájíme na kostičky.

V misce smícháme olivový olej, vinný ocet, rozmarýn, sůl, pepř a prolisovaný česnek.
Kousky masa do takto připravené směsi naložíme a necháme odležet.

Poté maso střídavě s kousky papriky a plátky cibule napichujeme na předem namočené dřevěné špejle a asi dvanáct minut grilujeme na uhlí nebo kontaktním grilu.

Podáváme s pečenými brambory, salátkem a dresingem připraveným smícháním zakysané smetany, česneku, olivového oleje, trochou soli a pepře.

YOU MIGHT ALSO LIKE

LEAVE A COMMENT

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..