Tagliatelle s omáčkou z ricotty a uzeným lososem

Suroviny na 2 porce:
  • 2 porce těstovin tagliatelle Billa
  • 1 lžíce řepkového oleje (nebo jiného tuku na smažení)
  • 1 menší cibule, nakrájená na kostičky
  • 3 stroužky česneku, nakrájené nadrobno
  • 100g uzeného lososa, nakrajéného na kostičky
  • 250g ricotty
  • 50g parmezánu
  • sůl a pepř
Postup:

Těstoviny připravíme podle návodu. Z vody, ve které jsme těstoviny vařili odebereme asi 150 ml a dáme stranou.

Na pánvi rozpálíme lžíci oleje, přidáme cibuli a za stálého míchání opékáme asi dvě minuty. Přidáme česnek a opékáme asi další dvě minuty.

Přidáme ricottu, vodu, ve které jsme vařili těstoviny, parmezán a sůl. Důkladně vše promícháme, dokud omáčka nedosáhne krásně krémové konzistence. Přimícháme uzeného lososa, podle potřeby dochutíme solí a pepřem a podáváme s uvařenými těstovinami.

YOU MIGHT ALSO LIKE

LEAVE A COMMENT

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..