TEPLÝ POHANKOVÝ SALÁT S PEČENOU ČERVENOU ŘEPOU A KOZÍM SÝREM

Připraveno ve spolupráci s BILLA CZ

Červená řepa a pohanka se k sobě až neuvěřitelně hodí. Ve spolupráci s Billou jsem dnes proto pro Vás připravila tento teplý, podzimně laděný pohankový salát.

Červenou řepu jsem před upečením naložila do olivového oleje s lžící balsamika a smíchala se solí a rozmarýnem. Jednoduchá kombinace – a tak dobrá!

A s kozím sýrem a vlašskými ořechy je celý salát ve výsledku ještě lepší!

Jak se Vám líbí?😌

Suroviny na 2 porce:

150g pohanky BILLA Naše Bio
1 lžíce řepkového oleje
1 jarní cibulka, nakrájená nadrobno
1 stroužek česneku, nakrájený nadrobno
100g listového špenátu
sůl a pepř

Na pečenou řepu:
1 červená řepa, oloupaná
1 lžíce olivového oleje
1 lžíce balsamico octu
sůl, rozmarýn

K servíorvání:
kozí sýr
vlašské ořechy

Postup:

Troubu si předehřejeme na 200°C.
Červenou řepu nakrájíme na menší kousky a v míse promícháme s olivovým olejem, octem, solí a rozmarýnem.
Dáme na plech vystlaný pečícím papírem a necháme péct asi 40 minut.

Pohanku uvaříme podle návodu, slijeme a dáme stranou.

V hrnci rozehřejeme olej a za občasného míchání restujeme nadrobno nakrájenou jarní cibulku.
Jakmile cibule zesklovatí, přidáme česnek a restujeme zhruba další dvě minuty.

Přidáme špenát, necháme ho chvíli opékat do změknutí a následně promícháme s uvařenou pohanku. Podle chuti osolíme a opepříme.

Salát podáváme s upečenou červenou řepou, vlašskými ořechy a kozím sýrem.

YOU MIGHT ALSO LIKE

LEAVE A COMMENT

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..