Těstoviny s bazalkovým pestem, hráškem a sušenými rajčaty

Připraveno ve spolupráci s Billa CZ

Na bazalkové pesto se chystám už poměrně dlouhou dobu. Když se mi tedy naskytla příležitost připravit ve spolupráci s Billou jídlo dle vlastního výběru a chuti, měla jsem jasno téměř okamžitě. Bazalku máme totiž doma v truhlíku opravdu krásnou, a tak se pro tento recept mimo jiné hodila více než dokonale!

Těstoviny s pestem jsou jedním z mých oblíbených jídel v letních dnech. Dají se totiž jíst jak za tepla, tak za studena, a ani v jednom případě jim to na chuti vůbec ale vůbec neubere. Win win.

Příprava pesta navíc nezabere více než pět minut, takže ideální, pokud nemáte času nazbyt anebo se Vám jednoduše nechce trávit hodiny v kuchyni!

Tak, co jdeme na to? 🙂

Suroviny na 2 porce:

Na bazalkové pesto:
25g lístků čerstvé bazalky
60g mandlí zbavených slupky (případně vlašských ořechů)
1 stroužek česneku
1 lžíce citronové šťávy
2 lžíce olivového oleje
40g nastrouhaného tvrdého sýru (já zvolila parmazán)
sůl a pepř podle chuti

Na těstoviny:

2 porce těstovin (cca 160g v suchém stavu)
lžíce olivového oleje
cca 10 kousků sušených rajčat
20g hrášku
15g mandlí

Postup:

Suroviny na pesto vložíme do mixéru a rozmixujeme, podle chuti dosolíme a dopepříme.
Těstoviny uvaříme podle návodu, scedíme, promícháme s lžíci olivového oleje, hráškem a na drobné kousky nakrájenými sušenými rajčaty. K takto připraveným těstovinám přimícháme pesto, důkladně promícháme, dozdobíme lístky bazalky a mandlemi a podáváme.

MOHLO BY SE VÁM TAKÉ LÍBIT

1 Komentář

  1. Odpovědět

    zorica Pesak

    Červenec 1, 2018

    Krasne ,ciste,esteticke skvele.

OKOMENTOVAT