TĚSTOVINY S DÝŇOVOU OMÁČKOU A MLETÝM HOVĚZÍM MASEM

Suroviny (cca na 3-4 porce)

  • 300g mletého hovězího masa Vocílka
  • 1 cibule, nakrájená nadrobno
  • 2 stroužky česneku, nakrájené nadrobno
  • 1 lžíce řepkového oleje (nebo jiného tuku na smažení)
  • 1 plechovka krájených rajčat
  • 200g dýňového pyré (uvařená nebo upečená dýně, zbavená slupky a rozmixovaná na pyré)
  • 1-2 lžíce javorového sirupu Billa Bio (nebo trochu třtinového cukru)
  • lžička sušeného oregana
  • hrst lístků čerstvé bazalky, nasekané najemno
  • sůl, pepř a chilli podle chuti

K servírování

  • těstoviny Billa
  • parmezán, nastrouhaný
  • lístky bazalky
Postup

Těstoviny uvaříme podle návodu, scedíme a dáme stranou.

Na pánvi si rozpálíme lžíci řepkového oleje nebo jiného tuku, přidáme cibuli a za stálého míchání opékáme asi dvě minuty.
Přidáme česnek a opékáme zhruba další dvě minuty.

Následně přidáme hovězí maso a za stálého míchání opékáme do doby, než zcela ztratí původní (růžovou) barvu.

K masu přidáme krájená rajčata, dýňové pyré, dochutíme solí, pepřem, trochou chilli, javorovým sirupem, oreganem a čerstvou bazalkou.
Za občasného míchání vaříme na mírném plameni ještě asi 10 minut.

Těstoviny smícháme s hotovou omáčkou.
Podáváme posypané parmezánem a ozdobené dalšími lístky bazalky.

YOU MIGHT ALSO LIKE

LEAVE A COMMENT

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..